IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

"Cvet" koji će primiti 100.000 gledalaca

22.04.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Započeli su radovi na izgradnji fudbalskog stadiona kluba Guangzhou Evergrande koji će obuhvatati površinu od 150.000 metara kvadratnih i biti kapaciteta čak 100.000 mesta. Ukoliko sve bude po planu, stadion će se naći u samom vrhu najvećih na svetu. Grad u kojem se gradi bio je ispiracija za ovako neobičnu formu. Guangdžou je poznat pod nazivom “Cvetni grad” pa je shodno tome i fudbalski stadion dobio formu cveta, što je malo neobično za ovakve vrste građevina. 

 Guangzhou Evergrande (screenshot Youtube)

Stadion u formi cveta lotosa inicijalno će biti narandžaste boje ali će postojati mogućnost promene. Sigurno je to da će ovaj objekat kada bude bio izgrađen postati znamenitost na globalnom nivou i važan simbol kako ovog grada tako i kineskog fudbala. Navijači će biti ti koji će najviše slaviti otvaranje novog stadiona jer će umesto sadašnjih 46.000 sedišta imati kapacitet mesta koji je više nego udvostručen.

 Guangzhou Evergrande (screenshot Youtube)

“Latice” će formirati krovnu kontrukciju praveći zaklon za tribune, dok će teren biti pod vedrim nebom. Sedišta će biti rapoređena prilično neuobičajeno, poput stadiona FK Totenhem ili FK Arsenal. 

Projekat je vredan 1,36 milijardi funti i u planu je da se radovi na objektu završe 2022. godine kada treba da bude i svečano otvaranje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...

;