INFONET-468X60-BANNER

Skupština grada usvojila niz odluka o prestoničkim putevima

04.03.2020. | M. Stanojković - S. Vidačković | Novosti

Neusaglašenim radovima, koji podrazumevaju asfaltiranje, potom ponovno raskopavanje zbog zamene cevi ili neke druge intervencije, ubuduće će se stati na put. Odbornici Skupštine grada na jučerašnjoj sednici (03.03.2020) koja je, uprkos 35 tačaka dnevnog reda, protekla prilično mirno i brzo, usvojili su i Odluku o zaštiti opštinskih puteva i ulica na teritoriji Beograda, kojom će ovaj problem biti rešen.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Odlukom koja se tiče radova na prestoničkim ulicama precizno se propisuje šta se podrazumeva pod "raskopavanjem", ko može da podnese zahtev i kome, sa tačno navedenim uslovima za dobijanje saglasnosti od JP Putevi Beograda i Sekretarijata za saobraćaj.

- Prekinuće se sa praksom da Grad uloži u rekonstrukciju ulice, a da se posle nekoliko nedelja sve to raskopa, jer se neko preduzeće "setilo" da treba da sprovede "hitne radove" - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. - Odluka predviđa da u slučajevima kada su put i ulica izgrađeni ili obnovljeni nije dozvoljeno raskopavanje u roku od dve godine, jedino u slučajevima havarije. U suprotnom, preduzeća će biti sankcionisana. Takođe, sva preduzeća koja upravljaju linijskim infrastrukturnim instalacijama, moraće da upravljaču puta dostave godišnje planove rada do 1. oktobra, za narednu godinu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;