INFONET-468X60-BANNER

Za rekonstrukciju sedam beogradskih prolaza 2.000.000 evra

22.01.2020. | S. B. Milošević | Novosti

Kompanija Digital Printing Center d.o.o. biće zadužena za rekonstrukciju podzemnih prolaza, održavanje liftova i pokretnih stepenica u narednih 25 godina, uz koncesionu nadoknadu koju će plaćati Gradu u iznosu od dva miliona evra. Odluka o izboru ponuđača objavljena je na sajtu javnih nabavki RS.

Ilustracija (www.pixabay.com)

JP Beograd-put, kome su u nadležnost pripali podzemni prolazi u gradu, krajem oktobra prošle godine raspisao je javnu nabavku za koncesionara za održavanje pothodnika. Na tender je do 17. decembra stigla samo jedna ponuda, i to ove kompanije. Traženi minimalni iznos koncesione naknade bio je dva miliona evra, a toliko je ova firma i ponudila. Odluka o izboru najpovoljnije ponude, doneta je 31. decembra 2019. godine, a potpisao ju je direktor JP Beograd-put Slaviša Živković.

Koncesionar će sledećih četvrt veka biti zadužen za prolaz kod Palate "Albanija", na Terazijima, kod Igumanove palate, na raskrsnici Nušićeve i Dečanske ulice, zatim na Bulevaru Mihajla Pupina, u Jurija Gagarina u Bloku 44, kao i na prolaz na Bulevaru vojvode Mišića kod Beogradskog sajma.

Izabrana firma u sedam prolaza moraće da ugradi nove pokretne stepenice, da ugradi nove liftove za invalide ili unapredi postojeće, da ugradi nove pumpe za izbacivanje vode. Trebalo bi i da obnovi podne, zidne i plafonske obloge, zameni postojeću LED rasvetom, kao i da ukloni sve grafite. Ova firma, moraće da postavi nove nadstrešnice nad podzemnim prolazima, ali i da postavi 150 video-kamera za prikupljanje informacija o saobraćaju.

Koncesija podrazumeva i instaliranje opreme za komercijalnu upotrebu u cilju kreiranja prihoda za koncesionara. To se odnosi na ugradnju 250 reklamnih medija - displeja srednjeg, malog i velikog formata. Ovim se omogućava finansiranje i nekomercijalnog dela projekta na teritoriji Beograda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;