INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi auto-putevi strateški važni za razvoj Srbije

24.09.2019. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je juče (23.09.2019) sastanak sa svim direktorima JP Putevi Srbije. Glavna tema bili su veliki infrastrukturni projekti na kojima je ovo preduzeće investitor.

- U ovoj i narednoj godini krećemo u izgradnju šest novih auto-puteva koji su strateški važni za razvoj Srbije, a Putevi Srbije su investitor i praktično nosilac posla na velikom broju ovih projekata. Država je obezbedila novac, potpisani su ugovori za nove velike projekte i sad je na Putevima Srbije da zajedno sa Ministarstvom vode računa da se svi projekti realizuju efikasno i da izvođači poštuju rokove - rekla je Mihajlovićeva.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Takođe, navela je ona, zajedno sa ministarstvom, Putevi Srbije radiće i na uređenju svega što treba da bude od sadržaja na Koridoru 10 i Koridoru 11, saopšteno je iz kabineta Mihajlovićeve.

Predstavnici Puteva Srbije izvestili su potpredsednicu Vlade o dinamici radova na izgradnji auto-puteva na kojima je ovo javno preduzeće investitor, uključujući deonice na kojima su već počeli radovi, od Sremske Rače do Kuzmina, od Preljine do Požege i na deonici obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka. Bilo je reči i o pripremama za izgradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, gde radovi treba da počnu u novembru, o predstojećoj izgradnji auto-puta Novi Beograd - Surčin i rekonstrukciji puta Novi Pazar - Tutin, kao i o drugim projektima u nadležnosti Puteva Srbije.

Na sastanku je razmatrana i dinamika izvođenja radova i izrade projekata za deonice državnih puteva koje su obuhvaćene Projektom rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;