INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Privatnici će održavati podzemne prolaze

05.09.2019. | Blic

Grad Beograd odlučio je da podzemne prolaze u prestonici, koji se godinama nalaze u veoma lošem stanju, konačno sredi i to u saradnji sa privatnicima po sistemu javno-privatnog partnerstva.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada doneta je odluka o svojevrsnom koncesionom aktu na osnovu kojeg će privatnici imati zadatak da finansiraju nabavku, postavljanje i održavanje pokretnih stepenica i liftova za invalide, kao i rekonstrukciju i održavanje delova podzemnih prolaza. Pored toga i nabavku i postavljanje digitalnih kamera za prikupljanje informacija o saobraćaju.

Zauzvrat, Grad Beograd će privatniku koji pobedi na ovom tenderu, omogućiti postavljanje 250 bilborda, tačnije LED displeja različitih veličina, širom prestonice, i to na period od 25 godina.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Navedeni prolazi od kada su izgrađeni nisu rekonstruisani, osim što ih upravljač puta redovno održava, kako bi bili u upotrebnom stanju. Jasna je potreba za rekonstrukcijom, zamenom nadstrešnica, sređivanje zidova i podova i ugradnjom novih pokretnih stepenica i platformi za invalidska kolica. Sve to iziskuje velike troškove održavanja i izdvajanje iz budžeta grada za tu namenu, oko 14,5 miliona dinara na godišnjem nivou - stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Privatnik će imati i obavezu da zameni postojeću LED rasvetu, redovno uklanja grafite, farba zidove, uredi ulaze-izlaze... Zauzvrat, za ovu veliku investiciju, on će dobiti dozvolu za postavljanje 250 reklamnih medija, displeja malog, srednjeg i velikog formata, na lokacijama koje budu dogovorene i to na opštinama Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica, ali uz mogućnost da obuhvate i delove teritorije Beograda koji nisu navedeni.

- Predloženi rok od 25 godina proističe iz analize budućih prihoda i rashoda projekta koji obuhvata ovaj period - stoji dalje u dokumentaciji.

U odluci koju su usvojili odbornici Skupštine grada navedeno je da se radi o sređivanju sedam podzemnih prolaza, ali ne i tačno o kojima se radi. ipak, jasno je da je reč o onima u centralnoj gradskoj zoni, dakle na Terazijama, kod Palate „Albanija", Zelenom vencu...

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;