INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvaranje auto-puta od Obrenovca do Čačka 18. avgusta

02.08.2019. | Tanjug

Auto-put od Obrenovca do Čačka biće pušten u saobraćaj 18. avgusta, a na jesen i istočni krak Koridora 10, najavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

- Ukupno 103 kilometra biće od 18. avgusta u saobraćaju, od Obrenovca do Čačka. Koridor 11 je jako značajan zbog naših građana, jer ćemo konačno zaobići Ibarsku magistralu i imaćemo mnogo bezbedniji put - rekla je Mihajlovićeva za Hepi TV.

Ona je istakla da će u decembru biti završen auto-put od Surčina do Obrenovca i da će biti ukupno 120km na Koridoru 11.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Pripremamo ugovor i za deonicu Novi Beograd - Surčin, koja će biti povezana na Koridor 11 i za dve godine moći ćemo da se vozimo auto-putem od Novog Beograda do Čačka - kaže Mihajlovićeva i dodaje da će na jesen biti pušten kompletan auto-put ka Bugarskoj, čime će biti završena izgradnja celog Koridora 10 kroz Srbiju. Ona je istakla da je ulaganje u infrastrukturu važno zbog razvoja zemlje i da Srbija ove i iduće godine počinje da gradi pet novih auto-puteva.

- Već smo počeli radove na deonici Preljina-Požega, koja je važna za povezivanje i ka Crnoj Gori i ka Bosni i Hercegovini. Za auto-put Sremska Rača - Kuzmin već je podignut kamp izvođača i očekujemo da vrlo brzo počnu radovi, a za Moravski koridor, koji je posebno važan za povezivanje Srbije iznutra, usvojen je poseban zakon i očekuje se da Vladina komisija donese kriterijume za izbor izvođača - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da ove godine počinje i izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, a naredne godine i prve deonice auto-puta Niš-Merdare, a da je u prethodne četiri godine izgrađeno više od 300 km auto-puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;