INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Početak izgradnje poslednje deonice saobraćajnice od Kragujevca do Koridora 10

29.05.2019. | Z. Radovanović | Danas

Radovi na izgradnji poslednje deonice moderne saobraćajnice, sa četiri saobraćajne trake, kojom Kragujevac treba da bude povezan sa Korodorom 10, jesu počeli, potvrđeno je za Danas u Preduzeću za puteve Kragujevac, kojem je poverena gradnja te deonice.

Direktor PZP Kragujevac Ljubiša Živković kaže da su radovi na toj deonici „počeli parcijalno“, a da su nadležni, u medjuvremenu „počeli da razmišljaju o drugačijem rešavanju problema naplatne rampre“ kod izlaza na Koridor 10.

- Počeli smo da radimo prema jednom projektu, ali sada ima zahteva da se naplatna rampa proširi, zbog čega se radi nova projektna dokumentacija. Zato ćemo, kako nam je javljeno iz resornog ministarstva, sa radovima na izgradnji te deonice, prema novom projektu, zvanično da počnemo 1.jula, rekao je  - Živković za Danas.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Deonica čija je izgradnja počela, poslednji je deo moderne saobraćajnice, od Kragujevca prema koridoru 10, koji u dužini od oko pet kilometara prolazi kroz naselje Batočina. Do sada je izgrađeno oko 20 kilometara te saobraćajnice od Kragujevca do ulaska u Batočinu.

Poslednja deonica koja se upravo gradi, a čija izgradnja će, zbog promene projekta, zvanično da startuje 1. jula, prema zvaničnoj najavi iz Ministarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja, treba da bude završena do kraja godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;