INFONET-468X60-BANNER

Dokaz o kretanju građevinskog otpada uslov za dobijanje upotrebne dozvole

13.05.2019. | S. V. | Novosti

Iako se čini da se borbi sa nelegalnom gradnjom u Beogradu ne vidi kraj, pooštravaju se mere za dobijanje građevinskih, ali i upotrebnih dozvola. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će ubuduće za dobijanje upotrebne dozvole investitor morati da dokaže da je svaki kubik građevinskog otpada odneo na deponiju u Vinču.

- Na taj način uvešće se red u ovu oblast - ističe Vesić. - Većina divljih deponija nastaje tako što svaki investitor, odnosno firma, tokom izgradnje građevinski otpad istovari gde stigne. Zato će Grad promeniti neke svoje odluke i ubuduće ćemo prilikom dobijanja upotrebne dozvole tražiti da nam investitor da dokaze o kretanju otpada, koji će morati da završi na gradskoj deponiji u Vinči. Onaj ko ne bude imao dokaz o odnošenju građevinskog otpada, neće moći da dobije upotrebnu dozvolu za svoj objekat.

Ilustracija (www.freeimages.com)

Prema njegovim rečima, Grad će se na isti način uhvatiti ukoštac i sa rešavanjem problema komunalnog otpada.

- Nažalost, u Beogradu ima mnogo divljih deponija, komunalnog i građevinskog otpada, i to je problem sa kojim ćemo, kao Grad, morati da se suočimo kao što smo se suočili sa divljom gradnjom koju uspešno rešavamo - rekao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;