Kada će biti završeni radovi na istočnom kraku Koridora 10?!

05.04.2019. | Daliborka Alihodžić | Novosti

Jedan od najfrekventnijih pravaca na Koridoru 10, od Niša ka Sofiji, sudeći po trenutnoj situaciji na terenu, najverovatnije neće biti brzo završen, iako ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavljuje kraj radova do početka letnje sezone. Radnici na gradilištu kažu: „Možda, ali tek dogodine".

Dve sporne deonice, na kojima se najviše kasni, od Crvene Reke do Bancareva i od Bancareva do Proseka, u dužini od oko petnaest kilometara, grade dve grčke kompanije - Aktor i Terna. Reporter Novosti uverio se obilazeći ovu maršrutu da se i ne radi baš udarnički, iako su vremenski uslovi na početku građevinske sezone idealni. U Koridorima Srbije, ipak, uveravaju da će se posao završiti u narednih nekoliko meseci.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Auto-put će biti završen, u to smo jedino sigurno. A kada? Pa, verovatno dogodine. Nema šanse da će biti ranije, jer je nezgodan teren, a ako ćemo pošteno, Grci su uzeli naš recept i zaposlili više ljudi u režiji nego na gradilištu - rekli su radnici koje su reporteri Novosti zatekli kako pripremaju teren za betoniranje deo ispod auto-puta. Prekoputa njih ulegao je potporni zid pa se skidaju geotekstil i mreža i postavljaju nanovo. Radnici kažu da se to stalno dešava jer je krenulo brdo na kome je dalekovod, pa mora najpre to da se sanira, pa tek onda da se nastavi dalje. Jedan od radnika je dodao da radi na izgradnji ovog auto-puta već šest godina i da mu ne vidi kraj, pa porgnozira da će se završiti ako sve bude dobro sledeće godine.

Ne može se reći da je gradilište od Proseka do Crvene Reke napušteno, ali se i ne radi punom parom. Na svakom kilometru stoji mehanizacija, a tu i tamo čuju se bageri. U jednom delu, asfaltira se desna traka, jer izvođači radova pokušavaju da završe barem nešto.

Punom parom počeo je da radi registrovani kamenolom u Dolcu i više se ne koristi građevinski materijal sa divljih kamenoloma.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...