PRIJAVA-468X60-BANNER

Moderna pijaca otvara se u junu

11.02.2019. | J. Dinčić | Novosti

Radovi na izgradnji Palilulske pijace privode se kraju, završetak se očekuje krajem maja. Majstore, koji grade najmoderniju tržnicu u ovom delu Evrope, nije usporila ni zima. Trenutno se izvode radovi na postavljanju fasade, a unutar objekta i radovi na instalacijama.

Kako kažu u Gradskim pijacama, kad krajem proleća sve bude završeno, nadležna komisija će pregledati objekat i sprovesti proceduru za pribavljanje upotrebne dozvole.

- Po završetku svih radova na objektu pijace „Palilula“, JKP Gradske pijace sprovešće opremanje celokupnog prostora, a posle toga će pijaca biti zvanično i otvorena - kažu u Gradskim pijacama.

U okviru novoizgrađene pijace nalaziće se moderne tezge na kojima će poljoprivredni proizvođači nuditi voće i povrće. Takođe predviđeno je mesto i za mesaru, pekaru i veliki supermarket.

- Na nivou galerije nalaziće se dodatni prodajni prostor, namenjen pre svega prodaji srpskih suvenira, narodne radinosti, antikviteta, kao i veći restoran i kafe - ranije je najavljivano u Gradskim pijacama.

Ukupna povšina objekta koji se gradi na trougaonom placu je oko 12.000 kvadratnih metara. Posebna zanimljivost je to što je ranije najavljivano da će spoljašnji deo pijace izgledom podsećati na čuvenu poslasticu, tačnije vasinu tortu. Međutim, da li će na vrhu velikog parčeta vasine torte zasijati šlag ostaje da se vidi kada fasada bude završena.

Palilulska tržnica najveća je investicija JKP Gradske pijace koja podrazumeva izgradnju najmodernijeg objekta ovakve namene na Balkanu. Do sada je pominjano da vrednost projektovanja i radova iznosi 1,35 milijardi dinara. Međutim, tek nakon završetka svih radova znaće se koliko je novca zapravo uloženo u ovu investiciju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;