IZOLACIJA-468X60-BANNER

Koji će radovi biti finansirani iz novog ruskog kredita?

14.01.2019. | B92

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da se prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Putina očekuje potpisivanje važnog ugovora za železnicu. Mihajlović je za Prvu TV kazala da je pre svega reč o ugovoru vrednom 230 miliona evra za elektrifikaciju pruge Stara Pazova-Novi Sad, koja će biti završena 2021. godine.

Takođe, jedan od sporazuma će biti i onaj koji se tiče izgradnje dispičerskog centra a za taj projekat se već dve godine radi tehničko-projekta dokumentacije i trebalo biu da napokon reši upravljanje železničkim i putničkim saobraćajem.

Na pitanje kako je moguće da Srbija tako nešto nema, Mihajlović je kazala da se u prethodnih pet decenija na žalost nije mnogo ulagalo u železnički saobraćaj i istakla da je u 2018. godini rehabilitovano 250 kilometara pruga.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ona je navela i da će pruga Beograd-Budimpešta biti bez ukrštanja puteva.

Takođe je istakla da se radi na izradi projektne dokumentacije za nastavak rehabilitacije barske pruge.

- Prošle godine smo završili Resnik - Valjevo u dužini od 77 kilometara. Od Valjeva do Vrbnice, odnosno Užica možemo da očekujemo da 2020. počnemo radove. To će biti skoro 200 kilometara rehabilitovane barske pruge - kazala je ona.

Govoreći o saradnji sa Ruskim železnicama, Mihajlovićeva je kazala da je reč o jednoj od najboljih svetskih kompanija i da je saradnja odlična.

- Ruske železnice su svaki ugovor ispoštovale u dan, nijedan jedini problem nismo imali sa njima. Stara Pazova - Novi Sad je najteža deonica na pruzi do Budimpešte, radimo vijadukt, tunel Čortanovci - navela je ona.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;