INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stupila na snagu odluka o zonama i blokovima u Zrenjaninu

08.01.2019. | M. Pudar | Danas

U Zrenjaninu je stupila na snagu odluka skupštine kojom se utvrđuju urbanističke zone i blokovi na teritoriji grada, u okviru kojih se propisuje obaveza tekućeg i investicionog održavanja i unapređenja svojstava stambenih, stambeno-poslovnih i poslovnih zgrada, zgrada javne namene, kulturnih dobara i zaštićenih kulturno-istorijskih celina.

Odlukom je grad podeljen u zone, počev od centra koji je sada ekstra zona, pa do četiri njih ukupno. Novina je mogućnost da grad sufinansira obnovu fasada, u ekstra zoni je učešće bespovratnog sufinansiranja 70 odsto ulične fasade, dok je u četvrtoj zoni sufinansiranje ulične fasade 20 odsto.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ova odluka je među prvim ovakvim u Vojvodini. Kako će se odluka primenjivati razrađivaće se narednih meseci, ali je jako važno da ona postoji, jer kada se dogodi neki problem, inspekcija nalaže vlasnicima, odnosno skupštini stambene zajednice i upravniku zgrade da problem reši u narednih 48 sati. Ako se to ne dogodi, grad interveniše, a račun se ispostavlja vlasnicima - objašnjenje je načelnika inspekcijskih službi Milana Jovanova dato medijima.

Ova odluka, stoji u objašnjenju, doneta je u cilju sprečavanja nastanka štetnih posledica po život i zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu i imovinu veće vrednosti i njome se propisuje različit stepen obaveznosti održavanja spoljnog izgleda zgrada kao i uslovi bespovratnog sufinansiranja obnove fasada u Zrenjaninu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;