Nastavak radova na Prokopu

23.04.2018. | Beobuild

Malo manje od godinu dana pošto su završeni južni prilazni putevi na Prokopu, radnici se ovih dana ponovo vraćaju na ovo gradilište. Radovi koji su otpočeli prošle nedelje podrazumevaju međufazu na završetku konstrukcije glavne ploče na koti 105, odnosno njeno proširenje u dužini od 130 metara. Finansiranje ove faze vrši se iz preostalih sredstava kuvajtskog kredita korišćenog za završetak koloseka i perona, a vrednost tekuće faze iznosi 3.3 miliona evra sa PDV-om. Posao je dobio konzorcijum sa najnižom ponudom, a čine ga beogradska preduzeća Meta Balkan i ATM BG i lazarevačko preduzeće Bauwesen.

Konstrukcija glavne ploče stanice Prokop na koti 105 nije završena, zbog čega još uvek nisu u funkciji dva koloseka na prvom peronu. Za njen završetak potrebno je proširiti konstrukciju ploče za dodatnih 33 metara, celom njenom dužinom. Stubovi koji treba da nose ovaj deo konstrukcije već su delimično izvedeni, a od ukupnih 440 metara dužine ova faza obuhvata prvih 130 metara ploče sa zapadne strane. U okviru ovih radova biće završen pothodnik sa kosom rampom na prvom peronu i izgrađen novi potporni zid kod zgrade ortopedskog centra „Rudo”.

Ovom međufazom biće završena prva trećina preostalog dela ploče na koti 105, a ukupna površina izvdene konstrukcije u ovoj fazi iznosiće 3800m². Pored funkcije prva dva koloseka, završetak cele glavne ploče jedan je od najvažnijih preduslova i za izgradnju stanične zgrade. Ugovoreni rok za završetak ove međufaze je 14. decembar 2018. godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...