INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića

28.03.2018. | Beoinfo

JKP Beograd put počeo je danas (28.03.2018) sa izvođenjem radova u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na delu od kružnog toka u ulici Neznanog junaka do Ulice Mihaila Avramovića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

- Na osnovu prethodno izrađenog projekta JKP Beograd put će kompletno zameniti i ojačati kolovozne konstrukcije u dužini od jednog kilometra u oba smera. Ujedno će biti zamenjeni ivičnjaci i izrađen novi trotoar u smeru ka ulici Neznanog junaka, a po završetku radova će i svi slivnici biti izmešteni sa kolovoza - kazao je Vesić, istakavši da je vrednost radova 100 miliona dinara.

Vesić je posebno naglasio da je Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića samo još jedna od velikih gradskih saobraćajnica u koje prethodnih decenija nije dovoljno ulagano.

Beograd (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Dugo vremena nije rađeno ni investiciono održavanje, niti je rađena rekonstrukcija ove deonice, a postojeća kolovozna konstrukcija nije dimenzionisana za sadašnje saobraćajno opterećenje, zbog čega je učestalo  urušavanje kolovoza. Zbog toga su česti slučajevi ulegnuća, kolotraga i mrežastih oštećenja koje nije moguće održavati kroz redovan sistem saniranja. Ovakvih saobraćajnica ima dosta jer je proteklih decenija preskočen investicioni period održavanja. Inače, pojava oštećenja na kolovozu koja su vidljiva u prethodnih par godina su posledica ranijeg nekvalitetnog investicionog ulaganja u gradske saobraćajnice. Uzrok tome je presvlačenje asfaltom, uglavnom samo jednog sloja, preko postojećih kaldrmisanih i kockom popločanih saobraćajnica koje u prošlosti nisu imali kolovoznu konstrukciju neophodnu za sadašnja saobraćajna opterećenja - kazao je gradski menadžer.

Radovi će se izvoditi u četiri faze, a planirano je da traju četiri meseca. U okviru prve faze radova za saobraćaj će biti zatvorena deonica između ulica Majora Jagodića i Neznanog junaka u smeru ka kružnom toku, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na delu od Neznanog junaka do Majora Jagodića. Ova faza radova trajaće mesec dana, a u drugoj fazi koja će takođe trajati mesec dana biće zatvorena deonica od Mihaila Avramovića do Dedinjske. Po njihovom završetku izvodiće se radovi u trećoj i četvrtoj fazi pri čemu će se zatvarati iste deonice ali u smeru od ulice Neznanog junaka ka ulici Mihaila Avramovića.

Investitor radova su JP Putevi Srbije.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;