INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Potpisan ugovor o postavljanju 2,7 kilometara šina preko Mosta na Adi

21.03.2018. | Beta

Ugovor o postavljanju 2,7 kilometara tramvajskih šina preko Mosta na Adi potpisan je juče (20.03.2018) a radovi bi trebalo da budu završeni za 420 dana. Kako je saopšteno iz gradske uprave Beograda, radove će izvoditi firma Energoprojekt a grad je za to izdvojio skoro dve milijarde dinara.

Gradski menadžer Goran Vesić je, kako je saopšteno, obišao radove na mostu i rekao da će dogovoreni rokovi biti strogo kontrolisani, jer od završetka tog posla zavisi početak izgradnje novog savskog mosta i tunela koji će povezivati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana.

- Tokom ovih radova završiće se projektovanje tunela i novog savskog mosta, koje izvodi kompanija CIP, kako bismo početkom sledeće godine raspisali tendere za njihovu realizaciju - istakao je Vesić.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

On je dodao da će čim tramvaji krenu preko Mosta na Adi u maju naredne godine, biti preseljen Stari savski most i da će tada krenuti izgradnja novog savskog mosta.

Vesić je istakao da će novi tunel „prirodni nastavak novog savskog mosta, omogućiti brzu vezu kroz stari deo grada i smanjenje koncentracije saobraćaja u centru od 11 do 14 procenata, a istovremeno će se rasteretiti Brankov most".

Prema njegovim rečima, paralelno će se raditi i saobraćajnice Vladimira Popovića i Zemunski put, koje sa novobeogradske strane treba da prime saobraćaj sa novog savskog mosta.  

On je dodao da Beograd očekuju još dva velika projekta - izgradnja tunela kroz Topčidersko brdo, na rakovičkoj strani Mosta na Adi, kao i izgradnja novog mosta preko Ade Huje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;