IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Rekonstrukcija Pančevačkog mosta do kraja godine

30.01.2018. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas (30.01.2018) da će do kraja godine biti rekonstruisan Pančevački most i da će ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti uklonjene.

Kako je Mihajlović rekla, „zajedničkim snagama'' resornog ministarstva, JP Putevi Srbije, JP Železnice Srbije i grada Beograda, taj most će biti uređen prvi put posle 10 godina.

- Uredićemo kolovoz, Železnice Srbije će zaštiti most od korozije, grad Beograd će ga osvetliti i do kraja godine Pančevački most će izgledati potpuno drugačije - istakla je Mihajlović.

Osim radova na samom mostu, resorna ministarka je najavila da će sve ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti izmeštene.

- Pronaći će im se drugo mesto gde će plaćati sve svoje obaveze - rekla je Mihajlović i dodala da je procena da Grad i država mogu da ostvare prihod od blizu četiri miliona evra od poreza, doprinosa i lučkih radova koji će se, kako je rekla, naplaćivati, a to mesto će biti proglašeno lučkim područjem Beograda.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je ministarki i njenom timu na pažnji koju ukazuju Pančevačkom mostu budući da je taj most, prema njegovim rečima, jedan od problema na koji se stanovnici Palilule najviše žale.

- Građani su me svaki dan u opštini pitali kada će most biti rekonstruisan, a jednako nam je drago što će se ukloniti i škljunkare - rekao je Jovičić.

On je naveo da je područje na kome se sada nalaze ilegalne šljunkare jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu '„poput onih gde se gradi Beograd na vodi''.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
;