INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nova Varoš čeka neimare

04.12.2017. | A.Rovčanin | Novosti

Savremeni tržni centar u Novoj Varoši će se prostirati na površini od oko 3.000 kvadrata, a investiciju vrednu 590.000 evra će većim delom finansirati Evropska unija (385.000 evra).

Iako je predsednik opštine Radosav Vasiljević još krajem maja u Ministarstvu finansija sa predstavnicima Evropske komisije potpisao ugovor o izgradnji tržnog centra na Branoševcu, zbog komplikovane zakonske procedure, izgradnja još nije počela. Ako vremenski uslovi dozvole, početak radova treba očekivati tokom decembra, do kada bi i inženjeri trebalo da završe svoj deo posla.

U svakom slučaju, tržni centar će „nići" na Branoševcu - neposredno uz magistralni put - a projekat predviđa izgradnju i kompletno opremanje lokala koji će se dalje, licitacijom, izdavati zaiteresovanim privrednicima. Poučeni nekim ranijim iskustvima, žitelji Nove Varoši sa skepsom slušaju najave. Kažu, broj stanovnika opštine se svakodnevno smanjuje, pre će postati selo, nego grad, pa malo ko vidi potrebu za jednim ovakvim objektom...

- U planskom dokumentu bi trebalo da bude sve, da se precizira šta će biti ugrađeno, od temelja do krova. Tačno mora da se zna koji će parket biti ugrađen, kakva stolarija, a kako obrađen plafon... - naglašava predsednik opštine Radosav Vasiljević i tvrdi da je novac namenjen izgradnji već na opštinskom računu.

Kada se bude krenulo sa realizacijom projekta, očekuje se da će biti završen u roku od 18 meseci.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;