PRIJAVA-468X60-BANNER

Svilajnac postao veliko gradilište

06.11.2017. | Z.Gligorijević | Novosti

Tokom poslednje decenije, u svilajnačkoj opštini se gradilo i renoviralo na sve strane, a ova godina je u tom smislu - najuspešnija. Podignuto je najviše objekata i to velikih dimenzija, a predsednik opštine Predrag Milanović kaže da je u infrastrukturu uloženo više od milijardu dinara.

- U saradnji sa Vladom Srbije, lokalna samouprava sprovodi najobimnije projekte, među kojima bih posebno napomenuo rekonstrukciju Doma zdravlja, čija je vrednost 200 miliona dinara. Tu je i prva faza regulacije reke Resave koja košta 300 miliona, te izgradnja seoskog vodovoda za 50 i rekonstrukcija škola na teritoriji opštine, čija vrednost premašuje 300 miliona dinara - objašnjava Milanović.

Zahvaljujući efikasnoj Upravi, Svilajnac je pripremio kvalitetne projekte i za njih obezbedio sredstva. Istovremeno, u ovoj godini je primetan veliki broj privatnih investicija, pa je tokom prvih deset meseci izdato 40 građevinskih dozvola više nego lane.

- U objedinjenoj proceduri, mi smo među deset najefikasnijih opština u Srbiji, pa je Svilajnac postao jedno veliko gradilište. Dozvole se izdaju najkasnije za tri dana, zbog čega su ove godine izgrađena i rekonstruisana 234 privatna objekta - kaže Milanović, uveren u to da samo odgovorna i efikasna lokalna samouprava može da postigne ovako značajne rezultate.

Sa predsednikovim mišljenjem se slažu i investitori, i graditelji. Direktorka firme za projektovanje i izvođenje građevinskih radova Kuća stil Žaklina Stojanović, tako, saradnju sa Opštinskom upravom u Svilajncu ocenjuje kao veoma efikasnu i više nego zadovoljavajuću.

- Odeljenje za urbanizam i izgradnju, pri izdavanju lokacijskih uslova, pribavlja sve potrebne uslove od svih javnih preduzeća, što je za nas veoma značajno jer ove radnje više ne mora da obavlja sam investitor - zaključuje Žaklina Stojanović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;