INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Svilajnac postao veliko gradilište

06.11.2017. | Z.Gligorijević | Novosti

Tokom poslednje decenije, u svilajnačkoj opštini se gradilo i renoviralo na sve strane, a ova godina je u tom smislu - najuspešnija. Podignuto je najviše objekata i to velikih dimenzija, a predsednik opštine Predrag Milanović kaže da je u infrastrukturu uloženo više od milijardu dinara.

- U saradnji sa Vladom Srbije, lokalna samouprava sprovodi najobimnije projekte, među kojima bih posebno napomenuo rekonstrukciju Doma zdravlja, čija je vrednost 200 miliona dinara. Tu je i prva faza regulacije reke Resave koja košta 300 miliona, te izgradnja seoskog vodovoda za 50 i rekonstrukcija škola na teritoriji opštine, čija vrednost premašuje 300 miliona dinara - objašnjava Milanović.

Zahvaljujući efikasnoj Upravi, Svilajnac je pripremio kvalitetne projekte i za njih obezbedio sredstva. Istovremeno, u ovoj godini je primetan veliki broj privatnih investicija, pa je tokom prvih deset meseci izdato 40 građevinskih dozvola više nego lane.

- U objedinjenoj proceduri, mi smo među deset najefikasnijih opština u Srbiji, pa je Svilajnac postao jedno veliko gradilište. Dozvole se izdaju najkasnije za tri dana, zbog čega su ove godine izgrađena i rekonstruisana 234 privatna objekta - kaže Milanović, uveren u to da samo odgovorna i efikasna lokalna samouprava može da postigne ovako značajne rezultate.

Sa predsednikovim mišljenjem se slažu i investitori, i graditelji. Direktorka firme za projektovanje i izvođenje građevinskih radova Kuća stil Žaklina Stojanović, tako, saradnju sa Opštinskom upravom u Svilajncu ocenjuje kao veoma efikasnu i više nego zadovoljavajuću.

- Odeljenje za urbanizam i izgradnju, pri izdavanju lokacijskih uslova, pribavlja sve potrebne uslove od svih javnih preduzeća, što je za nas veoma značajno jer ove radnje više ne mora da obavlja sam investitor - zaključuje Žaklina Stojanović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;