PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Obilaznica oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka gotova do 2020. godine

18.10.2017. | Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je juče (18.10.2017) o izgradnji obilaznice oko Beograda sa predstavnicima kineske kompanije PowerChina, čija je ćerka-firma, kompanija Sinohydro, angažovana u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović je rekla da se na izgradnju te saobraćajanice čeka već 30 godina.

- Za deonicu od Ostružnice do Bubanj potoka je prošle godine potpisan komercijalni ugovor i očekujemo da ona bude završena do kraja 2020. godine - kazala je Mihajlović.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ona je dodala da je, pored efikasne realizacije projekta na već ugovorenoj deonici, cilj Vlade da se što pre zaključi komercijalni ugovor i za preostali 31 kilometar obilaznice, od Bubanja potoka do Vinče i Pančeva.

- Želimo da Srbija bude lider u saradnji sa Kinom u oblasti infrastrukture i centar za kineske investicije u ovom delu Evrope - rekla je Mihajlović i dodala da je ukupna vrednost infrastrukturnih projekata Srbije i Kine oko 6 mlrd EUR.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...

;