INFONET-468X60-BANNER

U planu potpuna sanacija dela Bulevara oslobođenja u Novom Sadu

10.10.2017. | Gorica Nikolin | 021.rs

Bulevar oslobođenja u Novom Sadu očekuju obimni radovi na sanaciji i rehabilitaciji površina, što uključuje kako kolovoz, tako i pešačke, biciklističke staze i parking mesta.

Naime, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije dodelila je beogradskoj firmi Im projekt posao izrade projekta za relaciju dugu 1,4 kilometara od Futoške ulice od Železničke stanice, a koji uključuje kompletnu nivelaciju svih saobraćajnih površina.

Uprava u konkursnoj dokumentaciji za ovaj tender zaključuje da je Bulevar oslobođenja jedan od najznačajnijih delova primarne mreže saobraćajnica, preko koje se odvija najveći deo motorizovanog saobraćaja kako na gradsko, tako i na prigradsko područje. Zbog svoje važnosti, Bulevar oslobođenja ima rang gradske magistrale, to jest povezuje nekoliko gradskih celina. Ukupna dužina Bulevara oslobođenja, inače, iznosi 3,1 kilometar.

Inženjeri zaključuju da je kolovoz duž bulevara u veoma lošem stanju, pri čemu su raskrsnice toliko deformisane da ugrožavaju bezbednost putnika. Takvo stanje, dodaju inženjeri, zahteva hitne intervencije.

U Gradu dodaju da su nedavno završeni papiri, kao i neki radovi na sanaciji raskrsnica sa Narodnog fronta, Bulevarom cara Lazara i Futoškom ulicom, a uskoro će se sređivati i raskrsnica sa Bulevarom kralja Petra I. Međutim, na red je došla pomenuta deonica do Železničke stanice.

Duž Bulevara oslobođenja postoji i drvored platana, čiji je korenski sistem, dodaju inženjeri, degradirao i denivelisao parking mesta i biciklističke staze. Od beogradske firme se traži i da predvidi kako će se ulice iz kojih se desnom stranom vozači povezuju sa Bulevarom oslobođenja povezati na rekonstruisani bulevar.

Inače, zanimljiv je način na koji je Im projekt dobio posao. Procenjena vrednost ove nabavke bila je 833.333 dinara, a na tender se javilo pet firmi: Im projekt, Andzor Engineering, Vojvodinaprojekt, GMP Gramont - NS i Šidprojekt. Sve firme, osim Im projekta, ponudile su cene u okviru predviđene vrednosti, osim Im projekta, koji je ponudio neverovatno nisku cenu za ovaj obiman posao - samo 88.000 dinara. S obzirom na to da je kriterijum na tenderu bila najniža ponuđena cena, a beogradska firma je ponudila ubedljivo, po nekoliko stotina hiljada dinara nižu cenu, ona je dobila ovaj posao.

Firma ima 55 dana da obavi ovaj posao i dostavi Gradskoj upravi kompletnu dokumentaciju za pomenutu deonicu Bulavara oslobođenja.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;