IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Vanredne kontrole urodile plodom, radovi na deonici Obrenovac - Ub odlično napreduju

29.09.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, bila je juče (29.09.2017) u još jednom vanrednom obilasku Koridora 11 na deonici od Obrenovca do Uba.

Razlog nenajavljene kontrole radova na ovoj deonici dugoj 26,2 kilometra, koju izvode kineska kompanija Šandong i domaće firme, bio je da se potpredsednica Vlade uveri u kojoj meri su radovi napredovali od poslednje posete u avgustu.

- Gradilište sada ne može da se prepozna u odnosu na pre 40 dana kada sam bila u obilasku. Tada ne samo da nije bilo ljudi ni mašina, nego su bila izgrađena samo četiri kilometra auto-puta. Danas, nakon 40 dana, imamo 22 asfaltirana kilometra - izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade zahvalila je ambasadoru NR Kine, koji takođe često obilazi gradilište, ali i izvođačima što su razumeli prioritete.

- Hvala izvođačima što su shvatili poruku da država Srbija potpisuje ugovore i traži njihovo ispunjenje, kako u pogledu rokova, tako i kvaliteta rada - rekla je Mihajlovićeva.

Slika. Izvođenje radova (foto: MGSI)

Ona je istakla da će, uprkos kritikama, nastaviti da obilazi gradilišta jer je to dalo pozitivne efekte.

- Mnogo se govorilo o kontrolama i mnogi kritikuju što ja dolazim na gradilišta, ali i ovo gradilište, kao i Srpska kuća–Levosoje na Koridoru 10, pokazuju da postoje efekti i to je moj posao. Nikada neću prestati da obilazim gradilišta i na taj način pritiskam izvođače da rade svoj posao, ali i da razgovaram sa radnicima, da proverim da li primaju plate i kakav odnos imaju sa kompanijama - istakla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je zadovoljna trenutnom dinamikom radova na deonici od Obrenovaca do Uba, rekavši da očekuje da radovi budu završeni u roku.

Potpredsednica Vlade istakla je da Srbija ima odličnu saradnju sa velikim brojem kineskih kompanija sa kojima radi na infrastrukturnim projektima trenutno vrednim 2,5 milijardi, a kada se završe svi pregovori, čak šest milijardi dolara.

- Zajedno sa kineskim firmama gradimo auto-puteve i obnavljamo železnicu i sigurna sam da će ta saradnja biti još bolja, jer potencijala za to ima - zaključila je ona.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;