INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počelo asfaltiranje na Slaviji

28.09.2017. | Beobuild

Radovi na rekonstrukciji važnih saobraćajnica u centru grada relativno dobro teku kada govorimo o rokovima, a sva tri velika gradilišta - Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova ulica ulaze polako u završnu fazu radova. Pre nekoliko dana počeli su i asfalterski radovi na kružnom toku, postavlja se nova kontaktna mreža i ugrađuju poslednji segmenti tramvajskih šina i skretnica. U Bulevaru oslobođenja radovi još teku na tramvajskim bašticama, dok je asfalt postavljen na najvećem delu trake ka Autokomandi. Preostaje da se završi deonica od Birčaninove do Slavije, gde se još radi trup saobraćajnice. I u Ruzveltovoj su se prema planu radovi preselili na poslednju deonicu, odnosno na deo od Kraljice Marije do Ulice svetog Nikole. Na preostalom delu ostali su finalni radovi na popločavanju platoa ispred Novog groblja, trotoara i stajališta.

Najavljeno otvaranje Bulevara oslobođenja i kružnog toka za 22. oktobar ipak neće biti kraj radovima. Prioritet je uvek osposobljavanje normalnog toka saobraćaja, nakon čega se nastavljaju preostali radovi na tramvajskim šinama, trotoarima, stajalištima i uređenju javnih površina. Ovo se najviše odnosi na uređenje Slavije, gde se pored rekonstrukcije saobraćajnice radi i uređenje prostora ispred zgrade Narodne banke Srbije. Konstrukcija koja je vidljiva na fotografijama ustvari je osnova izdignute platforme, koja će u nastavku uređenog platoa predstavljati svojevrsan vidikovac ka novoizgrađenoj fontani u centru kružnog toka. Prostor platoa bi trebao biti parkovski uređen sa mobilijarom za odmor, dok je prostor koji nastaje ispod iskošene platforme planiran za turistički info-pult, kiosk i javni toalet.

Završetak rekonstrukcije na ova tri gradilišta očekuje se do 16. novembra, a vrednost celokupne investicije iznosi 18 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;