PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tender za izgradnju železničke obilaznice oko Niša do kraja godine

30.08.2017. | Beta

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša trebalo bi da počne početkom 2019. godine, najavili su danas (30.08.2017) predstavnici Niša i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Član radne grupe ministarstva Ljubivoje Slavković rekao je da bi do kraja godine trebalo da bude raspisan međunarodni tender za izbor izvođača radova, a da bi sredinom 2018. tender trebalo da bude završen.

- Izvođač radova odrediće dinamiku, ali radovi ne bi trebalo traju duže od dve godine. Izmeštanje pruge koja sada prolazi kroz grad planirano je za 2022. godinu - kazao je Slavković na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Slavković je istakao da će dvokolosečna obilaznica biti duga nešto više od 22 kilometra, na potezu od sela Prosek do Popovca.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Izgradnja obilaznice deo je rekonstrukcije pruge od Niša do Dimitrovgrada koja će koštati 300 mil EUR. Sama izgradnja obilaznice koštaće oko 80 mil EUR - rekao je Slavković i dodao da će izgradnju obilaznice finansirati Evropska investiciona banka.

On je kazao da će narednih meseci početi eksproprijacija zemljišta i istakao da se na trasi nalazi skoro 1.700 parcela i 47 objekata.

- Vlasnici objekata koji moraju da budu srušeni biće raseljeni u skladu sa domaćim propisima i evropskim zakonodavstvom - rekao je Slavković.

Gradski većnik Miloš Milošević istakao je da će eksproprijaciju zemljišta obavljati grad Niš, a država Srbija je za tu namenu obezbedila 1,8 miliona dinara.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović naglasio je da su o izgradnji obilaznice različite prethodne vlasti počele da govore još 90-tih, ali da sve do prošle godine ništa nije konkretno urađeno.

Bulatović je istakao da je već dosta pripremnih radnji na izgradnji obilaznice urađeno, kako bi gradnja mogla da krene početkom 2019. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;