INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi blok umesto ruina

20.06.2017. | K.Malešević | Novosti

Predstavljen plan uređenja poteza između Despota Stefana, Cetinjske i Džordža Vašingtona. Ideja je da se ovde izgradi stambeno-poslovna zgrada sa osam spratova.

Stecište beskućnika i ruglo, iz kojeg se više od decenije širio neprijatan miris na uglu Bulevara despota Stefana i Ulice Džordža Vašingtona, uskoro bi moglo biti deo istorije. Plan detaljne regulacije ovog kvarta predlaže izgradnju osmospratnice na potezu od broja 18 do 22, koja može početi da niče već početkom naredne godine. I dok jedan deo meštana pozdravlja ideju novogradnje, starosedeoci se prisećaju da su stare kuće na ovoj lokaciji svojevremeno navodno bile pod zaštitom države sve dok se nisu - urušile.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove nedavno je objavio poziv na rani javni uvid u Plan detaljne regulacije za blok na Starom gradu, oivičen ulicama Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i Cetinjskom. Plan za ovaj deo grada urađen je na inicijativu investitora iz Novog Sada sa idejom izgradnje poslovno-stambene osmospratnice, sa podzemnom garažom. Gradilište bi se prostiralo u Ulici Džordža Vašingtona, od broja 18 do broja 22, na napuštenim parcelama odakle su se godinama širili neprijatni mirisi, izletali pacovi i sakupljali se beskućnici.

- Konačno da se nađe rešenje za taj potez, pored kojeg se u letnjim mesecima nije moglo proći trotoarom od nesnosnog smrada. Oni koji pamte, znaju da su na tom prostoru bile stare, tipične beogradske kuće s početka prošlog veka, za koje se pričalo da su pod zaštitom države i da se zbog toga ne diraju. I tako su se urušile, niti je ko to obilazio, niti dolazio, sem narkomana i beskućnika - svedoči Jasna S. iz zgrade prekoputa.

Posle ranog javnog uvida u Plan detaljne regulacije, po prispeću predloga i sugestija meštana okolnih zgrada, uslediće i dorada plana. Tek nakon toga sledi usvajanje u Gradskoj skupštini.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;