BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Ubrzano niče zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu

18.05.2017. | J.Vukašinović, V.Bijelić | Dnevnik

Izgradnja zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć izvodi se u skladu sa usvojenim dinamičkim planom. Izbetonirana je ploča iznad prizemlja, a 40-ak radnika na gradilištu završavaju grube građevinske radove na prvom spratu objekta. U toku je izrada betonskih elemenata, kao i postavljanje oplate za ploču iznad prvog sprata. Takođe je urađena i temeljna ploča garaže i u toku je betoniranje suterena. Sada se radi priprema za izvođenje stubova suterena, a izbetonirana je temeljna ploča kao i zidovi rezervoara, koji se nalazi u sklopu garaže.

Na gradilištu kažu da se radi deset do 15 dana brže nego što je dinamičkim planom predviđeno. Za 15-ak dana trebalo bi da počnu zidarski radovi, nakon čega će uslediti radovi na fasadi. Po završetku zanatskih radova uslediće završni grubi radovi, što je planirano krajem jula. Ni vremenski uslovi u proteklom periodu nisu usporili radove, po potrebi su radili i duže, a kako bi sve teklo po planu angažovano je više radnika, kao i dodatna mehanizacija. Očekuje se da objekat u potpunosti bude završen tokom marta naredne godine.

Zgrada Hitne pomoći, površine 2.700 kvadrata, gradi se na parceli od 3.250 metara kvadratnih, s tri sprata i garažom u istočnom delu objekta, koja se prostire na 2.300 kvadrata. Osim prilaza za vozila Hitne pomoći i ulaznog hola, planirano je da u prizemlju zgrade budu ambulanta i Apoteka „Novi Sad”. Edukativni centar za obuku zaposlenih u slučaju masovnih nesreća i elementarnih nepogoda, kao i deo za smeštaj potencijalno ugroženih u slučaju takvih nesreća biće na prvom spratu. Trijažno-distributivni centar i kancelarije biće na drugom spratu, dok će na trećem biti smeštena uprava i administracija. Parkiranje sanitetskih vozila planirano je u suterenu i u prizemlju, a u kompleks Hitne pomoći ulaziće se iz Bulevara patrijarha Pavla i Jastrebačke ulice.

Izgradnja objekta Hitne pomoći jedan je od kapitalnih projekata, koji Grad Novi Sad realizuje u saradnji s Pokrajinom. Zajedničkim ulaganjem Grada Novog Sada i Pokrajine za projekat je obezbeđeno više od 535 miliona dinara. Glavni izvođač radova je novosadsko preduzeće Graditelj NS, koje ima ugovor s nekadašnjim Zavodom za izgradnju grada, odnosno sadašnjom Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;