IZOLACIJA-468X60-BANNER

Ubrzano niče zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu

18.05.2017. | J.Vukašinović, V.Bijelić | Dnevnik

Izgradnja zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć izvodi se u skladu sa usvojenim dinamičkim planom. Izbetonirana je ploča iznad prizemlja, a 40-ak radnika na gradilištu završavaju grube građevinske radove na prvom spratu objekta. U toku je izrada betonskih elemenata, kao i postavljanje oplate za ploču iznad prvog sprata. Takođe je urađena i temeljna ploča garaže i u toku je betoniranje suterena. Sada se radi priprema za izvođenje stubova suterena, a izbetonirana je temeljna ploča kao i zidovi rezervoara, koji se nalazi u sklopu garaže.

Na gradilištu kažu da se radi deset do 15 dana brže nego što je dinamičkim planom predviđeno. Za 15-ak dana trebalo bi da počnu zidarski radovi, nakon čega će uslediti radovi na fasadi. Po završetku zanatskih radova uslediće završni grubi radovi, što je planirano krajem jula. Ni vremenski uslovi u proteklom periodu nisu usporili radove, po potrebi su radili i duže, a kako bi sve teklo po planu angažovano je više radnika, kao i dodatna mehanizacija. Očekuje se da objekat u potpunosti bude završen tokom marta naredne godine.

Zgrada Hitne pomoći, površine 2.700 kvadrata, gradi se na parceli od 3.250 metara kvadratnih, s tri sprata i garažom u istočnom delu objekta, koja se prostire na 2.300 kvadrata. Osim prilaza za vozila Hitne pomoći i ulaznog hola, planirano je da u prizemlju zgrade budu ambulanta i Apoteka „Novi Sad”. Edukativni centar za obuku zaposlenih u slučaju masovnih nesreća i elementarnih nepogoda, kao i deo za smeštaj potencijalno ugroženih u slučaju takvih nesreća biće na prvom spratu. Trijažno-distributivni centar i kancelarije biće na drugom spratu, dok će na trećem biti smeštena uprava i administracija. Parkiranje sanitetskih vozila planirano je u suterenu i u prizemlju, a u kompleks Hitne pomoći ulaziće se iz Bulevara patrijarha Pavla i Jastrebačke ulice.

Izgradnja objekta Hitne pomoći jedan je od kapitalnih projekata, koji Grad Novi Sad realizuje u saradnji s Pokrajinom. Zajedničkim ulaganjem Grada Novog Sada i Pokrajine za projekat je obezbeđeno više od 535 miliona dinara. Glavni izvođač radova je novosadsko preduzeće Graditelj NS, koje ima ugovor s nekadašnjim Zavodom za izgradnju grada, odnosno sadašnjom Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;