IZOLACIJA-468X60-BANNER
MAXIMUS-GEO
MAXIMUS-GEO
26000 PANČEVO, SRB
ZMAJ JOVINA 5

013 2331 331
064 5902 232
VLADIMIR STANIŽAN, direktor

MAXIMUS-GEO

FIirma MAXIMUS-GEO doo Pančevo je zastupnik firme Uretek iz Italije za Srbiju i tehnologije sanacije temeljnog tla prilikom sleganja građevinskih objekata savremenom metodom ubrizgavanja specijalnih ekspandirajućih smola GEOPLUS ispod temeljnog tla objekta u cilju ojačanja tla postizanjem velike čvrstoće do 10 MPa, ispod temelja i sprečavanja daljeg sleganja.

Postupak je zasnovan na injektiranju GEOPLUS smole pod velikim pritiskom ispod temelja objekta (metoda DEEP INJECTION), kroz prethodno postavljene cevi malog prečnika, pri čemu u kratkom vremenskom intervalu dolazi do nagle ekspanzije unutar šupljina i pora u zemljištu, ošvršćavanja mase i stvaranja ojačane podloge temelja, velike čvrstoće a male zapreminske težine.

Postoje još i metode: FLOOR LIFT (sanacija podova), WALLS RESTORING (konstruktivna sanacija zidova) i CAVITY FILLING (popunjavanje velikih prostora-kaverni u zemljištu).

Postupak je brz, čist, bez kopanja, velikih građevinskih radova i mehanizacije, i obezbeđuje potpunu funkciju objekata u toku sanacije. Smola je smeštena u specijalnim kamionima sa spremištima i kompresorom koji mogu biti udaljeni i do 80 metara od mesta sanacije. Ovo je naročito značajno u slučajevima kada su objekti nepristupačni ili je do njih teško doći mehanizacijom i predstavlja još jednu veliku prednost metode. Eventualna pomeranja objekta su praćena laserskim nivelirima, preciznošću do 0,1mm, što obezbeđuje kontrolu ekspanzije i sprečava neželjena dejstva po konstrukciju. Takođe, postoji mogućnost podizanja objekata ili njihovih delova do određenih granica, što predstavlja posebnu prednost metode, a ista se pažljivo projektuju od strane stručnjaka Uretek-a. GEOPLUS smole su laboratorijski ispitane, atestirane i otporne na uticaj različitih agresivnih jedinjenja u zemljištu i ne zagađuju okolinu.

Osim toga delatnost firme je obavljanje stručnih pregleda oštećenja objekata usled sleganja tla, sagledavanje uzroka sleganja kao i izvođenje geomehaničkih istražnih radova penetrometrom PAGANI DPM 30 za potrebe projektovanja zahvata sanacije od strane kompanije Uretek, sa izradom izveštaja ispitivanja. MAXIMUS-GEO ugovara izvođenje radova sanacije temeljnog tla i organizuje dolazak specijalizovane opreme i obučenih radnika firme Uretek, obezbeđujući desetogodišnju garanciju izvedenih radova.

KATEGORIJE