IZOLACIJA-468X60-BANNER

Gradi se „Avantura park“ u Šumaricama

09.05.2017. | Z.R. | Danas

Gradska turistička organizacija (GTO) u Kragujevcu potpisala je juče (08.05.2017) ugovor o izgradnji „Avantura parka“ sa kragujevačkim preduzećem Simkon. Ugovorom je, pored ostalog, predviđeno da izgradnja parka, koju finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, bude okončana za 45 dana.

„Avantura park“ će, prema informaciji iz GTO, biti izgrađen na prostoru jezera u Šumaricama, na površini od oko 800 kvadrata. Park će imati dve celine, projektovane za različite grupe korisnika. Jedna je namenjena isključivo deci i početnicima u obuci, a imaće najmanje deset prepreka na stazama na visini do dva metra. Druga celina namenjena je starijem uzrastu (deci višoj od 135 cm) i odraslima, a planirano je da ima najmanje 13 prepreka na stazama visine od minimalno do četiri metra. „Avantura park“ na šumaričkom jezeru imaće i druge sadržaje, među kojima su, navode u GTO, i penjački zid sa rupama, sajle sa lijanama i druge sprave za rekreaciju.

„Avantura park“ se gradi sa ciljem da se unapredi turistička infrastruktura i sportsko-rekreativni sadržaji u Kragujevcu, čime će turistička ponuda grada biti obogaćena i raznovrsnija. Grad će dobiti savremenu turističku atrakciju, koja pruža mogućnost aktiviranja stanovništva i posetilaca, osmišljavanje novih takmičenja i utiče na produžetak boravka turista. Posebno je značajan ekonomski aspekt ove turističke atrakcije, koji će biti realizovan kroz prihode od prodaje karata i razvoj pratećih, uslužnih delatnosti, tvrde u kragujevačkoj Gradskoj turističkoj organizaciji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...

;