SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se „Avantura park“ u Šumaricama

09.05.2017. | Z.R. | Danas

Gradska turistička organizacija (GTO) u Kragujevcu potpisala je juče (08.05.2017) ugovor o izgradnji „Avantura parka“ sa kragujevačkim preduzećem Simkon. Ugovorom je, pored ostalog, predviđeno da izgradnja parka, koju finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, bude okončana za 45 dana.

„Avantura park“ će, prema informaciji iz GTO, biti izgrađen na prostoru jezera u Šumaricama, na površini od oko 800 kvadrata. Park će imati dve celine, projektovane za različite grupe korisnika. Jedna je namenjena isključivo deci i početnicima u obuci, a imaće najmanje deset prepreka na stazama na visini do dva metra. Druga celina namenjena je starijem uzrastu (deci višoj od 135 cm) i odraslima, a planirano je da ima najmanje 13 prepreka na stazama visine od minimalno do četiri metra. „Avantura park“ na šumaričkom jezeru imaće i druge sadržaje, među kojima su, navode u GTO, i penjački zid sa rupama, sajle sa lijanama i druge sprave za rekreaciju.

„Avantura park“ se gradi sa ciljem da se unapredi turistička infrastruktura i sportsko-rekreativni sadržaji u Kragujevcu, čime će turistička ponuda grada biti obogaćena i raznovrsnija. Grad će dobiti savremenu turističku atrakciju, koja pruža mogućnost aktiviranja stanovništva i posetilaca, osmišljavanje novih takmičenja i utiče na produžetak boravka turista. Posebno je značajan ekonomski aspekt ove turističke atrakcije, koji će biti realizovan kroz prihode od prodaje karata i razvoj pratećih, uslužnih delatnosti, tvrde u kragujevačkoj Gradskoj turističkoj organizaciji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;