PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Gradi se „Avantura park“ u Šumaricama

09.05.2017. | Z.R. | Danas

Gradska turistička organizacija (GTO) u Kragujevcu potpisala je juče (08.05.2017) ugovor o izgradnji „Avantura parka“ sa kragujevačkim preduzećem Simkon. Ugovorom je, pored ostalog, predviđeno da izgradnja parka, koju finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, bude okončana za 45 dana.

„Avantura park“ će, prema informaciji iz GTO, biti izgrađen na prostoru jezera u Šumaricama, na površini od oko 800 kvadrata. Park će imati dve celine, projektovane za različite grupe korisnika. Jedna je namenjena isključivo deci i početnicima u obuci, a imaće najmanje deset prepreka na stazama na visini do dva metra. Druga celina namenjena je starijem uzrastu (deci višoj od 135 cm) i odraslima, a planirano je da ima najmanje 13 prepreka na stazama visine od minimalno do četiri metra. „Avantura park“ na šumaričkom jezeru imaće i druge sadržaje, među kojima su, navode u GTO, i penjački zid sa rupama, sajle sa lijanama i druge sprave za rekreaciju.

„Avantura park“ se gradi sa ciljem da se unapredi turistička infrastruktura i sportsko-rekreativni sadržaji u Kragujevcu, čime će turistička ponuda grada biti obogaćena i raznovrsnija. Grad će dobiti savremenu turističku atrakciju, koja pruža mogućnost aktiviranja stanovništva i posetilaca, osmišljavanje novih takmičenja i utiče na produžetak boravka turista. Posebno je značajan ekonomski aspekt ove turističke atrakcije, koji će biti realizovan kroz prihode od prodaje karata i razvoj pratećih, uslužnih delatnosti, tvrde u kragujevačkoj Gradskoj turističkoj organizaciji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;