Akva-park pod krovom „Spensa"

20.12.2016. | N.Subotić | Novosti

„Spens“, poznati simbol Novog Sada mogao bi da bude obogaćen novim sadržajima. Najstariji sportsko-poslovni centar ne samo kod nas, već i u regionu, mogao bi, kako se planira, da dobije moderan akva-park pod svojim krovom, a uz njega i savremeni hotel. Ova inicijativa već uveliko se razmatra, a kao mogući način finansiranja ozbiljnog projekta pominje se javno-privatno partnerstvo.

- Novi Sad ima velike potencijale, a prostor oko „Spens"-a postaje sve atraktviniji, pre svega, jer se u neposrednoj bilizini gradi jedan od najvećih tržnih centara, ne samo u Srbiji - objašnjava Dejan Kovač, predsednik Graskog odbora. - Samim tim, smatramo da bi bilo jako dobro da se i JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina" uključi i da svoje, inače bogate sadržaje, upotpuni akva-parkom, ali i hotelom, naravno, visoke kategorije.

Kako navodi Kovač, moderno zdanje bi omogućilo gostima grada Novog Sada, za koju godinu i evropskom prestonicom mladih i kulture, da iskoriste sve prednosti smeštaja i turističkih usluga, koje bi im bile ponuđene, a već postoje zainteresovani investititori, kako iz inostranstva, tako i iz naše zemlje, koji bi sigurno ušli u posao.

- Na taj način, praktično, Novi Sad bi mogao da postane centar za zabavu, sport i relaksaciju, gde bi na jednom mestu imali gotovo 200.000 kvadratnih metara sa tim sadržajima - ističe Kovač. - Ne treba ni da pominjem koliko bi to bilo značajno za sam grad, a i graski budžet.

Sagovornik naglašava da je preduslov za realizaciju ovakvog ambicioznog plana, kao i za ozbiljne infrastrukturne investicije, promena Generalnog urbanističkog plana.

- I dalje ostaje potreba da se investititorima omogući da grade nove objekte bez ograničenja visine - kaže Kovač. - Nadamo se da će ova inicijativa, koju smo već pokrenuli, naići na plodno tlo i da će Novi Sad dobiti priliku da postane ono što i zaslužuje - velegrad.

Ovakve promene, kako napominje Kovač, trebalo je da budu realizovane još donošenjem GUP-a 1994. godine, ali se to nije dogodilo, pa je nedovoljno gradskog građevinskog zemljišta iskorišćeno, zbog gradnje zgrada sa četiri ili pet spratova, i Novi Sad se razvijao u širinu, umesto u visinu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...