Pre roka završeni radovi na pruzi Bujanovac-Bukarevac

01.12.2016. |

Preduzeće RŽD International saopštilo je danas (01.12.2016) da je završilo radove na pruzi Bujanovac-Bukarevac, prvoj od tri južne deonice transevropskog saobraćajnog Koridora 10. Rekonstrukcija 14 kilometara duge deonice završena je 30 dana pre ugovornih rokova, navedeno je u saopštenju.

Za vreme radova izvršena je kompletna zamena gornjeg i donjeg stroja koloseka, ugradnja pet skretnica, obnova 13 železničkih prelaza, rekonstrukcija dve stanice, kao i niskih platformi, izgrađeni su propusti, obnovljena kontaktna mreža i sistemi za Š i TT. Kao rezultat rekonstrukcije brzina kretanja vozova povećala se do 120 kilometara na časa, precizirano je u saopštenju.

U Srbiji je prvi put primenjen model izvođenja građevinsko-montažnih radova u režimu 36-časovnih zatvora, što je omogućilo da se izbegnu potrebe potpunog prekida saobraćanja vozova. Pored toga, u toku najvećeg opterećenja, od sredine juna do kraja avgusta, saobraćanje putničkih vozova se obavljalo bez prekida u saobraćaju.

RŽD International nastavlja sa rekonstrukcijom deonice Vinarci-Đorđevo, a planirano je da se radovi na deonici Vranjska Banja-Ristovac završe u najskorije vreme.

Vrednost izgradnje i modernizacije tri južne deonice Koridora 10 iznosi više od 38 miliona dolara i realizuje se o trošku sredstava ruskog državnog kredita, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...