Ledene dvorane u Novom Sadu i Subotici

13.01.2010. | eKapija

Inicijativu za izgradnju hale za zimske sportove u Novom Sadu podržali su IV Vojvodine, kao i grad Novi Sad, a predlog za izgradnju tog objekta prezentovan je na jučerašnjem (12. januar 2010. godine) sastanku kome je prisustvovao i predsednik Međunarodnog hokejaškog saveza i Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta za zimske sportove dr Rene Fasel.

Predviđeno je da se hala podigne u sastavu Novosadskog sajma, a finansiranje projekta, koji bi trebalo da košta oko 2,5 miliona evra, treba da se sprovede putem zajedničkog učešća javnog i privatnog sektora.

Nova ledena arena trebalo bi da se nađe u sklopu novog objekta Sajma čija se izgradnja planira na 22 hektara prostora prema Bulevaru Evrope. Objekat će biti građen u tri faze i koštaće oko 25 miliona evra.

Prva faza podrazumeva izgradnju dela prema pokrajinskoj bolnici na 31.620m2, a ledena arena našla bi se u blizini hotela "Sajam". Hala će sadržati klizalište olimpijskih dimenzija (60x30 metara), šest svlačionica, prostorije za sportske klubove, fitnes centar, lokale za prodaju hrane, pića i suvenire, parking...

I Subotica, grad sa dugom tradicijom hokejaškog sporta, pokazala je zainteresovanost za unapređenje infrastrukture u toj oblasti. Grad Subotica, koja ima otvoreno klizalište, planira izgradnju i zatvorene sale za zimske sportove.

Fond za kapitalna ulaganja APV finansirao je izradu dokumentacije za zatvorenu dvoranu u Subotici, a procenjena vrednost objekta je između 2-3 miliona evra.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...