Pijaca „Palilula” postaće najsavremenija pijaca u Beogradu

09.09.2016. | Beoinfo

Ponude pristigle na osnovu Poziva za podnošenje ponuda za javnu nabavku radova – Projektovanje i izgradnja pijace „Palilula” javno su otvorene u direkciji JKP Gradske pijace. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je rukovodstvo grada i „Gradskih pijaca” pre nekoliko meseci obišlo ovu pijacu i da je tom prilikom najavljena je njena rekonstrukcija.

Direktor JKP Gradske pijace Ivan Sočo kaže da će palilulska pijaca biti rekonstruisana u skladu sa najvišim evropskim stndardima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

– Završena je javna nabavka za pijacu „Palilula”, koja će biti prva pijaca potpuno rekonstruisana u skladu sa najvišim evropskim standardima. Prethodno obaveštenje o javnoj nabavci objavljeno je 29. juna, a javna nabavka 17. avgusta 2016. godine. Tendersku dokumentaciju preuzelo je sedam preduzeća koja su se grupisala u dva konzorcijuma. Jedan konzorcijum na otvaranju ponuda nije imao ispravnu dokumentaciju. Odluka o dodeli ugovora biće doneta nakon detaljnog pregleda dokumentacije, u zakonskom roku od 25 dana od dana javnog otvaranja ponude – rekao je Ivan Sočo.

U prethodnom periodu mladi arhitektonski tim Geoinka uradio je idejno arhitektonsko rešenje pijace „Palilula”. U skladu sa novim parametrima pijaca će dobiti maksimalnu funkcionalnost, atraktivan i moderan izgled. Idejno rešenja pijace „Palilula” predviđa tri nivoa objekta pijace koji su omogućeni prirodnim padom terena. Kompaktna forma drvenog krova koja prelazi u delove bočne fasade glavni je koncept objekta. Pijačni plato smešten je u nivou prizemlja sa modularnim boksevima od montažnih elemenata. Blagom rampom dolazi se na nivo galerije na kojoj se nalazi kancelarijski prostor, dodatni prostor namenjen prodaji suvenira, antikviteta, narodnih radinosti kao i kafe-restoran u kome će posetioci pijace moći da degustiraju hranu i piće iz same ponude pijace. U nivou suterena predviđena je samoposluga i magacinski prostor sa hladnjačama, prostor za pakovanje robe, kao i prostor za pripremu proizvoda,  dok je u nivou ispod predviđena podzemna garaža, koja je namenjena isključivo posetiocima pijace.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...