Proširenje aerodroma "Nikola Tesla"

31.08.2016. | N.V. | Novosti

Prema „Planu detaljne regulacije“, koji je na uvidu, aerodrom „Nikola Tesla" biće proširen.

Aerodrom „Nikola Tesla" dobiće još jednu pistu, novu modernu pristanišnu zgradu, hotel, parking garažu na tri nivoa i - heliodrom. Ovo proširenje kapaciteta vazdušne luke u Beogradu predviđeno je „Planom detaljne regulacije“.

Prilaz aerodromu planiran je sa nove petlje, a data je i mogućnost povezivanja aerodroma železničkom prugom, sa magistralne železničke pruge iz tehničko-putničke stanice Zemun i sa obilazne pruge iz železničke stanice Surčin.

Ovim planom predviđena je rekonstrukcija saobraćajnog poteza Surčinska - Vojvođanska, na delu od saobraćajnice T-6 do odvajanja za aerodrom „Nikola Tesla". Planirano je da saobraćajnica ima dve trake po smeru, razdelno ostrvo, obostrano ivično zelenilo, jednosmerne biciklističke trake i trotoare. Duž ovog poteza saobraćaju vozila javnog prevoza putnika, sa trasama koje se zadržavaju. U zgradi Gradske uprave planom je obuhvaćena i raskrsnica Surčinske ulice sa postojećom saobraćajnicom koja vodi ka aerodromu „Nikola Tesla".

Zainteresovani ovaj Plan mogu da pogledaju do 12. septembra. A realizacija svih predviđenih sadržaja planirana je u pet faza, od 2016. do 2040. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...