Završetak Koridora 10 kroz Srbiju krajem 2017. godine

24.08.2016. | Beta

Potpun završetak Koridora 10, ka jugu i ka istoku, očekuje se do kraja 2017. a građani će sledeće godine ići i autoputem do Čačka, najavila je ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da su na Koridoru 10 ostale teže stvari da se urade, kao što je Grdelička klisura gde će neki delovi biti mnogo ranije gotovi, dok će središnji deo, koji je najteži i bez njega ne može da se poveže cela deonica, biti gotov do kraja naredne godine.

- Kada je reč o Koridoru 11, uređena je deonica Ub-Lajkovac, sa kineskim partnerima Shandongom se radi Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, trenutno imamo dosta tehničkih problema na deonici Obrenovac-Ub zbog stalne vode koja se tamo nalazi, ali je plan da naredne godine to bude završeno kako bismo se povezali sa deonicom Ljig-Preljina, a koja će sigurno kasniti zbog nekih tehničkih problema i problema u izradi tunela - naglasila je Mihajlovićeva.

Dodala je i da je potpisan komercijalni ugovor za deonicu Surčin-Obrenovac koja je takođe važna deonica Koridora 11, naglasivši da se do kraja godine očekuje potpisivanje ugovora o njenom finasiranju jer Ministarstvo finansija već razgovara sa Exim bankom i od 1. marta 2017. bi trebalo da počne izgradnja te deonice.

- Sve to kad govorimo o Koridoru 11 i povezivanju sa Čačkom upućuje na to da će građani Srbije sledeće godine ići autoputem do Čačka - kazala je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...