INFONET-468X60-BANNER

Pruga Beograd-Budimpešta simbol nastavka saradnje s Kinom

06.06.2016. | RTS

Rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd-Budimpešta je simbol nastavka uspešne saradnje srpske i kineske vlade na infrastrukturnim projektima, ocenio je u Beogradu potpredsednik Nacionalne komisije za razvoj i reforme Kine Vang Siaotao.

Siaotao je u Vladi Srbije sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović razgovarao o komercijalnom ugovoru za modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta.

- Modernizacija ove pruge je naš zajednički cilj kome smo posvećeni. Nadam se da ćemo po odlasku predsednika Kine moći da kažemo da smo dogovorili još zajedničkih projekata. Saradnja sa Kinom je veliko zadovoljstvo, mogućnosti za zajednička ulaganja su velike - ocenila je Mihajlovićeva i poručila da očekuje da radovi počnu što pre.

Mihajlovićeva i Siaotao su razgovarali i o komercijalnom ugovoru za izgradnju deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca za čiju gradnju je zainteresovana kineska kompanija, a čije se potpisivanje očekuje uskoro.

Razgovarano je i o mogućnostima da se Kina uključi u još regionalnih projekata, a Siaotao je rekao da je Kina spremna za učešče u novim regionalnim investicijama, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i ifrastrukture.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;