Danas tender za rekonstrukciju Obilićevog venca

23.05.2016. | Tanjug

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda danas će raspisati tender, vredan 300 miliona dinara, za rekonstrukciju Obilićevog venca, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

- Tender se raspisuje za potez između ulica Đure Jakšića do ulaza u garažu Obilićev venac, uključucjući i ulicu Topličin venac. Čitav taj prostor će biti preuređen - rekao je Vesić gostujući na RTS.

Radovi bi, prema njegovim rečima, trebalo da počnu tokom jeseni, a očekuje se da će taj veliki deo pešačke zone biti uređen do kraja godine.

- Onda ćemo nastaviti da radimo ulicu po ulicu, kako bi čitav centar grada bio preuređen - rekao je Vesić podsećajući da je cilj gradske vlasti da centar grada između Zelenog venca, Braće Jugovića, Pariske ulice i Trga republike pretvori u pešacku zonu.

On je dodao da će ove godine biti rekonstruisan i Kosančićev venac, gde će biti stavljena nova kaldrma u dužini od skoro jednog kilometra, a biće uređeno i oko 40 fasada.

- Skoro 20 fasada će finansirati grad Beograd, a 20 će uraditi Vlada Srbije, zahvaljujući ličnoj inicijativi premijera Aleksandra Vučića - rekao je Vesić.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...
Milan 07.05.2020.
Kome ili gde se javiti za obuku i materijal...
Shumar 25.04.2020.
''Ponosan sam na Službu glavnog urbaniste k...