IZOLACIJA-468X60-BANNER

U Kragujevcu počela izgradnja Reciklažnog centra

25.04.2016. | Slađana Obradović | Radio Televizija Kragujevac

Polaganjem kamena temeljca, zvanično je počela izgradnja Reciklažnog centra u Kragujevcu, koju sa 45 miliona dinara finansira Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Rok za izgradnju i opremanje jedinog reciklažnog centra na području centralne Srbije, je septembar, što znači da će se od jeseni primarna selekcija i odlaganje otpada odvijati po najsavremenijim standardima u Javno komunalnom preduzeću „Čistoća“.

Korist od ovog poduhvata konkretno imaju i građani, ali i Grad. U reciklažnom centru selektovaće se i odlagati otpadna ulja, farbe, kućna hemija, kao i otpadne gume, koje su Kragujevčani do sada uglavnom odlagali u kontejnerima.

Takva vrsta otpada predstvljala je problem životnoj sredini, ali i ovom komunalnom preduzeću. Smanjenje otpada i njegova pravilna selekcija uticaće na poboljšanje životne sredine.

Iako je ideja o centru postojala i ranije, njena realizacija sprovedena je posle rešavanja zaostalih problema između Grada i nadležnog Ministarstva.

Hala reciklažnog centra, njeni magacini i instalacije rade se po najsavremenijim ekološkim standardima. Grad namerava i ubuduće da realizuje planove kojima će se rešavati sistem odlaganja otpada.

Sa druge strane, javno komunalno preduzeće „Čistoća“ daljom prodajom recikliranog otpada ostvarivaće godišnji prihod, koji nije zanemarljiv, i može da dostigne iznos od 30 miliona dinara na godišnjem nivou, potvrđuju predstavnici ove firme.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;