INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Postavljen kamen temeljac za Kulu Beograd

15.04.2016. | Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik UO „Eagle Hills“ Muhamed Al Abar položili su na Savskom šetalištu kamen temeljac za Kulu Beograd, koja bi trebalo da bude najviša zgrada na Balkanu.

Vučić i Al Abar najpre su napisali poruke i stavili ih u kapsulu, koja je potom položena u zemlju i ostaće u temeljima Kule Beograd.

Srpski premijer je rekao da postavljanje kamena temeljca za izgradnju Kule Beograd pokazuje da Srbija ide pravim putem ka budućnosti, kao i da napredak, progres i prosperitet neće i ne mogu biti zaustavljeni.

Vučić je, uoči postavljanja kamena temeljcana Savskom pristaništu rekao da će Kula Beograd postati „lendmark“ za celu zemlju i grad, te da će taj deo grada postati ponos Beograda i cele Srbije. On je naveo da će projekat „Beograd na vodi“, osim toga što će otvoriti nova radna mesta i dovesti investitore, stvoriti i drugačiju atmosferu u zemlji, pa će građani videti da „umemo da sanjamo i uspemo, da smo deo modernog sveta“.

www.pixabay.com

- Projekat će od Srbije napraviti zemlju uspeha i obasjaće potencijal koji ima Beograd – istakao je Vučić. - Zapušteno mesto je očišćeno i sutra će biti velelepni prostor sa kojim niko u regionu po lepoti neće moći da se takmiči. On je zahvalio radnicima, ali i predsedniku Upravnog odbora „Eagle Hills“, Muhamedu Al Abaru, na njihovoj energiji.

Predsednik UO „Eagle Hills“, investitora, Muhamed Al Abar je rekao da mu je drago što je imao priliku da sarađuje sa ljudima u Srbiji i što mu je ukazana čast da učestvuje u projektu „kojim se Srbija uvodi u svet, ali i svet u Srbiju“. On je rekao da je „Beograd na vodi“ neverovatan projekat, koji se radi sa velikom transparentnošću i velikom posvešćenošću.

- Ako poredimo današnji dan sa pre dva meseca, vidi se koliko je urađeno – rekao je Al Abar i dodao da su projekti poput ovog u Beogradu retki u svetu. On je zahvalio na poverenju svim izvođačima radova.

Kamen temeljac za Kulu Beograd predstavlja veliku prekretnicu u okviru master-plana „Beograda na vodi“.

- Master plan „Beograd na vodi“ obuhvata komercijalne centre, renomirane svetske hotele, obrazovne i zdravstvene ustanove i čitav niz zabavnih sadržaja – saopštila je kompanija „Belgrade Waterfront“. Kula viša od 160 metara, sa pogledom na Savu, postaće novo obeležje „Belgrade Waterfronta“.

Mali: Kula Beograd gotova za tri godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da bi Kula Beograd  trebalo da bude izgrađena za tri godine.

- Ako sve bude išlo po planu, rok je dve i po do tri godine da se kula Beograd izgradi. Iako je bilo najavljeno da će biti visoka 220 metara, tim dizjanera iz Čikaga koji je zadužen za nju ocenio je da bi se lepše uklopila u perspektivu grada ukoliko bi bila niža. I pored toga, ona će biti najviša zgrada u ovom delu Evrope i imaće 50.000 kvadrata. U izgradnju ćemo uključiti domaće firme kao podizvođače, kako bismo stekli neophodna iskustva u gradnji velikih zdanja – rekao je gradonačelnik Beograda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;