Leskovac: Odobrena sredstva za završetak hale "Doma partizana"

13.04.2016. | Jugmedia

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić najavio je u Leskovcu da su obezbeđena sredstva za završetak dvorane „Doma partizana“.

Peruničić je posetu Jablaničkom okrugu iskoristio da najavi kako će izgradnja sportske dvorane u centru Leskovcu biti završena početkom 2017. godine.

U cilju završetka realizacije projekta višenamenske sportske hale „Dom partizana“ Grad Leskovac je konkurisao prošle godine po osnovu javnog poziva za prijavu jedinica lokalneih samouprava radi učešća u okviru programa završetak izgradnje sportskih objekata na teritoriji Republike Srbije „Završiti započeto“ koji je sprovelo Ministarstvo omladine i sporta.

www.pixabay.com

Ukupna vrednost preostalih radova iznosi 65 miliona dinara. Preostali su građevinski radovi, instalacija vodovodne i eletrične mreže, mašinskih instalacija..

- Izgradnja sportske dvorane „Doma Partizana“ kapaciteta 500 sedišta počela je oktobra 2011. godine, po osnovnom ugovoru koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta u vrednosti od 52 miliona dinara. Nakon osnovnog ugovora grad Leskovac je finansirao izvođenje dodatnih radova 2012. godine u vrednosti od 4,4 miliona dinara. Do sada je završeno 47% kompletnog objekta – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Ministarstvu omladine i sprota je obezebedilo više od 3,5 miliona evra za konkretne projekte od Evropske unije.

Istaknuti rukometaš i državni reprezentativac Predrag Peruničić sada u ulozi državnog sekretara ističe značaj projekta završetka objekata započetih u prethodnim godinama i decenijama.

- Da nije lokalna samouprava bila agilna ne bi se ovo ni dogodilo. Znali smo da ministarstvo i država neće imati dovoljno novca da ulaže u infrastrukturu, a deo strategije je razvoj sportske infrastruture. U vremenu smo štednje, zbog čega smo se mi okrenuli evropskim fondovima i trenutno smo jedino državno ministarstvo u zemljama u okruženju koje može direktno da vuče sredstva od evropskih fondova. Pre mesec dana su odobrena sredstva u iznosu između 3,5 i 4 miliona evra. Opredelili smo sredstva tamo gde je najpotrebnije, pre svega tamo gde možemo da završimo nešto što je započeto, bez obzira na to ko je počeo i kada je počeo – kazao je Peruničić.

Projekat koji je predao Grad Leskovac vredan je 53 miliona dinara. Sve pripreme moraju biti završene do novembra kada će evropske institucije raspisati javnu nabavku, a očekivani početak radova na ovom objektu je februara ili marta sledeće godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...