INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Leskovac: Odobrena sredstva za završetak hale "Doma partizana"

13.04.2016. | Jugmedia

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić najavio je u Leskovcu da su obezbeđena sredstva za završetak dvorane „Doma partizana“.

Peruničić je posetu Jablaničkom okrugu iskoristio da najavi kako će izgradnja sportske dvorane u centru Leskovcu biti završena početkom 2017. godine.

U cilju završetka realizacije projekta višenamenske sportske hale „Dom partizana“ Grad Leskovac je konkurisao prošle godine po osnovu javnog poziva za prijavu jedinica lokalneih samouprava radi učešća u okviru programa završetak izgradnje sportskih objekata na teritoriji Republike Srbije „Završiti započeto“ koji je sprovelo Ministarstvo omladine i sporta.

www.pixabay.com

Ukupna vrednost preostalih radova iznosi 65 miliona dinara. Preostali su građevinski radovi, instalacija vodovodne i eletrične mreže, mašinskih instalacija..

- Izgradnja sportske dvorane „Doma Partizana“ kapaciteta 500 sedišta počela je oktobra 2011. godine, po osnovnom ugovoru koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta u vrednosti od 52 miliona dinara. Nakon osnovnog ugovora grad Leskovac je finansirao izvođenje dodatnih radova 2012. godine u vrednosti od 4,4 miliona dinara. Do sada je završeno 47% kompletnog objekta – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Ministarstvu omladine i sprota je obezebedilo više od 3,5 miliona evra za konkretne projekte od Evropske unije.

Istaknuti rukometaš i državni reprezentativac Predrag Peruničić sada u ulozi državnog sekretara ističe značaj projekta završetka objekata započetih u prethodnim godinama i decenijama.

- Da nije lokalna samouprava bila agilna ne bi se ovo ni dogodilo. Znali smo da ministarstvo i država neće imati dovoljno novca da ulaže u infrastrukturu, a deo strategije je razvoj sportske infrastruture. U vremenu smo štednje, zbog čega smo se mi okrenuli evropskim fondovima i trenutno smo jedino državno ministarstvo u zemljama u okruženju koje može direktno da vuče sredstva od evropskih fondova. Pre mesec dana su odobrena sredstva u iznosu između 3,5 i 4 miliona evra. Opredelili smo sredstva tamo gde je najpotrebnije, pre svega tamo gde možemo da završimo nešto što je započeto, bez obzira na to ko je počeo i kada je počeo – kazao je Peruničić.

Projekat koji je predao Grad Leskovac vredan je 53 miliona dinara. Sve pripreme moraju biti završene do novembra kada će evropske institucije raspisati javnu nabavku, a očekivani početak radova na ovom objektu je februara ili marta sledeće godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;