"Smrdljive zgrade" još u magli

03.03.2016. | M. Lj. Popović | Novosti

- Sanacija dve zgrade će otpočeti kada se okončaju imovinsko-pravni poslovi sa svim stanarima i bankama koje su kreditirale kupce – kažu u „Građevinskoj direkciji Srbije“ (GDS). - Očekujemo da to bude do kraja godine. Nije nam u interesu da imovina stoji nerešena i zarobljena, već da što pre počnemo sanaciju i dovedemo stanove u ispravno stanje.

Od 199 stanara dve sporne zgrade za neko od četiri ponuđena rešenja se opredelilo 184 vlasnika. Njih 52 će se useliti u nove zgrade koje će izgraditi GDS u istom naselju. Za zamenu drugim stanovima u vlasništvu „Direkcije“ odlučilo se 39, a za raskid ugovora i povraćaj novca 92 kupca.

Onima koji su se opredelili da sačekaju izgradnju dve nove zgrade, ili sanaciju postojećih, tvrde u GDS, biće pokriveni troškovi stanovanja sve do useljenja u nove nekretnine.

Desetine slučajeva u Srbiji

Problem neispravnog oplatola, koji je pronađen u zgradama GDS, pogodio je i na desetine drugih privatnih investitora i u Beogradu i Srbiji. Neki od njih su nakon sanacije svojih zgrada po metodi Instituta „Vinča“, dobili upotrebne dozvole i uselili stanare, ali nadležne institucije još nisu identifikovale odgovorne za problem „smrdljivih zgrada“.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...