"Smrdljive zgrade" još u magli

03.03.2016. | M. Lj. Popović | Novosti

- Sanacija dve zgrade će otpočeti kada se okončaju imovinsko-pravni poslovi sa svim stanarima i bankama koje su kreditirale kupce – kažu u „Građevinskoj direkciji Srbije“ (GDS). - Očekujemo da to bude do kraja godine. Nije nam u interesu da imovina stoji nerešena i zarobljena, već da što pre počnemo sanaciju i dovedemo stanove u ispravno stanje.

Od 199 stanara dve sporne zgrade za neko od četiri ponuđena rešenja se opredelilo 184 vlasnika. Njih 52 će se useliti u nove zgrade koje će izgraditi GDS u istom naselju. Za zamenu drugim stanovima u vlasništvu „Direkcije“ odlučilo se 39, a za raskid ugovora i povraćaj novca 92 kupca.

Onima koji su se opredelili da sačekaju izgradnju dve nove zgrade, ili sanaciju postojećih, tvrde u GDS, biće pokriveni troškovi stanovanja sve do useljenja u nove nekretnine.

Desetine slučajeva u Srbiji

Problem neispravnog oplatola, koji je pronađen u zgradama GDS, pogodio je i na desetine drugih privatnih investitora i u Beogradu i Srbiji. Neki od njih su nakon sanacije svojih zgrada po metodi Instituta „Vinča“, dobili upotrebne dozvole i uselili stanare, ali nadležne institucije još nisu identifikovale odgovorne za problem „smrdljivih zgrada“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...