"Smrdljive zgrade" još u magli

03.03.2016. | M. Lj. Popović | Novosti

- Sanacija dve zgrade će otpočeti kada se okončaju imovinsko-pravni poslovi sa svim stanarima i bankama koje su kreditirale kupce – kažu u „Građevinskoj direkciji Srbije“ (GDS). - Očekujemo da to bude do kraja godine. Nije nam u interesu da imovina stoji nerešena i zarobljena, već da što pre počnemo sanaciju i dovedemo stanove u ispravno stanje.

Od 199 stanara dve sporne zgrade za neko od četiri ponuđena rešenja se opredelilo 184 vlasnika. Njih 52 će se useliti u nove zgrade koje će izgraditi GDS u istom naselju. Za zamenu drugim stanovima u vlasništvu „Direkcije“ odlučilo se 39, a za raskid ugovora i povraćaj novca 92 kupca.

Onima koji su se opredelili da sačekaju izgradnju dve nove zgrade, ili sanaciju postojećih, tvrde u GDS, biće pokriveni troškovi stanovanja sve do useljenja u nove nekretnine.

Desetine slučajeva u Srbiji

Problem neispravnog oplatola, koji je pronađen u zgradama GDS, pogodio je i na desetine drugih privatnih investitora i u Beogradu i Srbiji. Neki od njih su nakon sanacije svojih zgrada po metodi Instituta „Vinča“, dobili upotrebne dozvole i uselili stanare, ali nadležne institucije još nisu identifikovale odgovorne za problem „smrdljivih zgrada“.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...