PRIJAVA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija Centralne kule Starog sajmišta 2017. godine

26.02.2016. | Tanjug

- Do kraja godine trebalo bi da bude završen projekat rekonstrukcije Centralne kule na Starom sajmištu, što znači da bi naredne godine moglo da se počne sa radovima – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

- Posao na raseljavanju Centralne kule je završen i tokom nedelje su i poslednja dva umetnika dobila druge prostore, a grad je preuzeo Centralnu kulu, koja je inače njegovo vlasništvo, i ona je spremna za rekonstrukciju u novi centralni objekat budućeg kompleksa – rekao je Vesić, a danas saopštila Gradska uprava.

Vesić je, na sednici Komisije za utvrđivanje koncepcije programskih sadržaja i davanje predloga modela upravljanja memorijalnim kompleksom na Starom sajmištu, kazao i da je grad popisao sve koji se nalaze u dva paviljona, Čehoslovačkom i Italijanskom, te da će se početi sa iseljavanjem ljudi iz tih objekata i pronalaženja drugih lokacija za njih.

On je naveo i da je, u saradnji sa opštinom Novi Beograd počela procedura raseljavanja iz takozvanog Turskog paviljona, gde se nalazi restoran.

Staro sajmište je 1987. godine proglašeno za kulturno dobro pod nazivom „Staro sajmište-logor Gestapoa“, a detaljnim urbanističkim planom iz 1992. godine stvoren je osnov da se taj prostor proglasi za javni i počne sa raseljavanjem.

Ceo prostor ima 20,2 hektara i obuhvata prostor između Ulice Vladimira Popovića, reke Save, Brankovog i Savskog mosta.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;