INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nova Bauder fabrika - najmodernija proizvodnja bitumenskih membrana u Evropi

23.02.2016. | Gradjevinarstvo.rs

„Izgradnjom ove fabrike započinjemo novu eru u 160-godišnjoj istoriji našeg poduzeća“, reči su Gerharda Baudera, jednog od vlasnika firme Bauder. Paul Bauder GmbH & Co. KG, vodeći proizvođač krovnih sistema u Evropi sa sedištem u Štutgartu i još 5 fabrika širom Nemačke, prvi put u svojoj istoriji gradi fabriku van Nemačke, u Bruku u Austriji. Prve visokokvalitetne bitumenske membrane trebaju da siđu sa proizvodne trake u prvoj polovini 2016. godine.

Moderna proizvodna hala za bitumenske membrane, skladišni i kancelarijski prostori, kao i savremeni centar za obuku nalaze se na površini od 11 ha u industrijskom području Bruka na Lajti (Bruck Leitha-West). Ukupna investicija za izgradnju fabrike iznosi cca. 20 miliona evra pri čemu se otvaraju radna mesta za 40 ljudi, a u završnoj fazi predviđeno je do 100 radnih mesta. Time Bauder naglašava svoju nameru dugoročne prisutnosti na tržištima Austrije i Istočne Evrope.

Pri gradnji nove fabrike Bauder posebnu važnost posvećuje zaštiti okoline, sigurnosti mašina i zdravlju na radnom mestu. Tako se značajan iznos investira u mere održavanja vazduha čistim kao i u sistem upravljanja energijom i opterećenjem kako bi se minimizovala potrošnja energije. Osim toga predviđena je i gradnja fotovoltaičnog i solarno-toplotnog postrojenja.

Prednost lokacije u mestu Bruk na Lajti jeste direktna povezanost sa autoputem A4, a time i najvažnijim tržištima u Austriji i Istočnoj Evropi. Osim toga rafinerija Švehat (Schwechat) udaljena je samo 25 km, a tamo se proizvodi glavna sirovina – bitumen. Takođe za izbor ove lokacije važna je bila i podrška pokrajine Donje Austrije i veliki angažman svih odgovornih u rukovodstvu i opštini Bruk.

Distributer za R. Srbiju:
KONSTRAKTA BAU d.o.o. Zagorska 34/20 Beograd
062 558 431; konstraktadoo@gmail.com; www.bauder.rs; www.bauder.de

Paul Bauder GmbH & Co. KG
Porodična firma Paul Bauder GmbH & Co. KG iz Štutgarta vodeći je proizvođač krovnih sistema u Evropi. Porodica rukovodi firmom više od 150 godina. Firma Bauder, na jednom mestu, nudi kompletna rešenja i materijale za zaptivanje, izolaciju, ozelenjavanje, kao i poboljšanje energetske efikasnosti, i sa poverenjem nudi projektantima, investitorima i izvođačima najbolja rešenja za njihove krovove.
Svaki četvrti ravni krov i svaki peti kosi krov je u Nemačkoj pokriven Bauderovim materijalima.
Firma zapošljava oko 900 radnika koji rade u glavnoj fabrici u Štutgartu i u pet drugih fabrika u Bohumu, Landsbergu blizu Halea, Ahimu, u blizini Bremena, Bernsdorfu i Švepnicu kod Drezdena. Šest prodajnih jedinica u Nemačkoj i firme ćerke u 13 zemalja osiguravaju stalnu podršku kupcima.

Bauderov kontakt:
Matija Ivoković
BAUDER D.O.O.
I.G. Kovačića 54, Vukovar
+385 32 416 916; +385 32 416 796; info@bauder.rs

Skladište Zagreb:
Savska ulica 114c, Ivanja Reka

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;