INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Nova Bauder fabrika - najmodernija proizvodnja bitumenskih membrana u Evropi

23.02.2016. | Gradjevinarstvo.rs

„Izgradnjom ove fabrike započinjemo novu eru u 160-godišnjoj istoriji našeg poduzeća“, reči su Gerharda Baudera, jednog od vlasnika firme Bauder. Paul Bauder GmbH & Co. KG, vodeći proizvođač krovnih sistema u Evropi sa sedištem u Štutgartu i još 5 fabrika širom Nemačke, prvi put u svojoj istoriji gradi fabriku van Nemačke, u Bruku u Austriji. Prve visokokvalitetne bitumenske membrane trebaju da siđu sa proizvodne trake u prvoj polovini 2016. godine.

Moderna proizvodna hala za bitumenske membrane, skladišni i kancelarijski prostori, kao i savremeni centar za obuku nalaze se na površini od 11 ha u industrijskom području Bruka na Lajti (Bruck Leitha-West). Ukupna investicija za izgradnju fabrike iznosi cca. 20 miliona evra pri čemu se otvaraju radna mesta za 40 ljudi, a u završnoj fazi predviđeno je do 100 radnih mesta. Time Bauder naglašava svoju nameru dugoročne prisutnosti na tržištima Austrije i Istočne Evrope.

Pri gradnji nove fabrike Bauder posebnu važnost posvećuje zaštiti okoline, sigurnosti mašina i zdravlju na radnom mestu. Tako se značajan iznos investira u mere održavanja vazduha čistim kao i u sistem upravljanja energijom i opterećenjem kako bi se minimizovala potrošnja energije. Osim toga predviđena je i gradnja fotovoltaičnog i solarno-toplotnog postrojenja.

Prednost lokacije u mestu Bruk na Lajti jeste direktna povezanost sa autoputem A4, a time i najvažnijim tržištima u Austriji i Istočnoj Evropi. Osim toga rafinerija Švehat (Schwechat) udaljena je samo 25 km, a tamo se proizvodi glavna sirovina – bitumen. Takođe za izbor ove lokacije važna je bila i podrška pokrajine Donje Austrije i veliki angažman svih odgovornih u rukovodstvu i opštini Bruk.

Distributer za R. Srbiju:
KONSTRAKTA BAU d.o.o. Zagorska 34/20 Beograd
062 558 431; konstraktadoo@gmail.com; www.bauder.rs; www.bauder.de

Paul Bauder GmbH & Co. KG
Porodična firma Paul Bauder GmbH & Co. KG iz Štutgarta vodeći je proizvođač krovnih sistema u Evropi. Porodica rukovodi firmom više od 150 godina. Firma Bauder, na jednom mestu, nudi kompletna rešenja i materijale za zaptivanje, izolaciju, ozelenjavanje, kao i poboljšanje energetske efikasnosti, i sa poverenjem nudi projektantima, investitorima i izvođačima najbolja rešenja za njihove krovove.
Svaki četvrti ravni krov i svaki peti kosi krov je u Nemačkoj pokriven Bauderovim materijalima.
Firma zapošljava oko 900 radnika koji rade u glavnoj fabrici u Štutgartu i u pet drugih fabrika u Bohumu, Landsbergu blizu Halea, Ahimu, u blizini Bremena, Bernsdorfu i Švepnicu kod Drezdena. Šest prodajnih jedinica u Nemačkoj i firme ćerke u 13 zemalja osiguravaju stalnu podršku kupcima.

Bauderov kontakt:
Matija Ivoković
BAUDER D.O.O.
I.G. Kovačića 54, Vukovar
+385 32 416 916; +385 32 416 796; info@bauder.rs

Skladište Zagreb:
Savska ulica 114c, Ivanja Reka

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;