IZOLACIJA-468X60-BANNER

Do kraja januara otvaranje osam perona na "Prokopu" (video)

11.01.2016. | Tanjug

Do kraja januara biće otvoreno osam perona na železničkoj stanici „Prokop“, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Prvi put od sedamdesetih godina, taj projekat je pokrenut i to ćemo rešiti u narednih nekoliko godina. Do kraja januara imaćemo otvorenih osam perona, a nakon toga krećemo u izgradnju stanične zgrade, kao i pristupnih puteva kako bi Prokop mogao da funckioniše kao nova centralna železnička stanica Beograda – rekao je Mali u intervjuu „Tanjugu“.

Završetak izgradnje „Prokopa“, podrazumeva izmeštanje Glavne železničke stanice iz Savske ulice, što je povezano sa realizacijom projekta „Beograd na vodi“.

Govoreći o „Beogradu na vodi“, Mali je izrazio očekivanje da će se početkom godine krenuti sa iskopavanjem za veliku kulu „Beograd“, a do kraja februara i sa prvim radovima iznad zemlje za prve dve stambene kule.

Kada je reč o Sava centru, strategija grada je da na proleće počne proces raspisivanja tendera za javno-privatno partnerstvo, kako bi se pronašao partner koji će uložiti oko 20 miliona evra za obnovu tog kongresnog centra.

Jedan od zadataka koji je sebi postavila Gradska uprava je i uređenje centra grada, koje je već počelo, kako bi se uži centar pretvorio u pešačku zonu.

Gradonačelnik ističe da cantar grada neće biti zatvoren niti potpuno pretvoren u pešačku zonu, dok se ne izgrade podzemne garaže i ne reši problem parkiranja.

- Uređujemo centar grada, onaj deo koji nije vezan za izgradnju podzemnih garaža, a tokom sledeće godine izabraćemo partnera koji će graditi pet ili šest garaža i gradićemo to naredne dve godine – objasnio je Mali.

Navodi da je u planu za 2016. uređenje Trga Republike, Obilićevog venca, Terazijskog prolaza, Kosančićevog venca, Karađorđeve ulice, Slavije, Bulevara oslobođenja, kao 40 oronulih fasada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...