INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja regionalne zdravstvene stanice „Jajinci“ (video)

23.11.2015. | Tanjug

U opštini Voždovac počela je izgradnja regionalne zdravstvene stanice „Jajinci“, u koju će biti uloženo 50 miliona dinara, a gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će sledeće godine biti donet plan razvoja zdravstvenih stanica na teritoriji celog grada. Zdravstvena stanica „Jajinci“ imaće šest medicinskih službi, prateću tehničku i medicinsku opremu.

Vesić je najavio i da je u planu izgradnja Doma zdravlja „Labudovo brdo“, gde živi 40.000 ljudi, kao i u Malom Mokrom Lugu. Kako je naveo, narednih godina će se nastojati da rubni delovi grada nadoknade zaostatke u infrastrukturi, a svi delovi grada će imati isti tretman, odnosno svaki deo će dobiti vodovod, kanalizaciju i put.

Navodeći da mnogo obilazi prigradska naselja, Vesić je rekao da ga je sramota što se u 21. veku slavi kada neko dobije kanalizaciju, ali i da je to nasleđeno stanje. On je najavio da će Mala utrina i Jajinci dobiti kanalizaciju, a da Grad ima plan o izgradnji kanalizacije svuda gde ona nedostaje, najavljujući da će biti izgrađeno i pet fabrika za preradu otpada,

Gradski menadžer je zahvalio predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću i članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću na iniciranju izgradnje regionalne zdravstvene stanice „Jajinci“.

Savić je rekao da je u proteklom periodu učinjeno mnogo da Voždovac bude lepši i bolji, navodeći da je novi zdravstveni centar namenjen za 50.000 stanovnika podavalskih naselja.

Ističući da je u prethodnom periodu taj deo grada bio zapostavljen jer nema svuda kanalizaciju i vodovod, niti zdravstvenu zaštitu, Savić je rekao da sada, uz podršku grada, opštinskog tima i svih građana, rezultata ima.

Savić je rekao da će opština Voždovac od svojih sredstava uložiti 40 miliona dinara za izgradnju 20 nekategorisanih puteva na njegovoj teritoriji, kao i da će svi delovi Jajinaca i Kumodraža vrlo brzo dobiti kanalizaciju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;