Poginuo radnik na gradilištu kompleksa bazena u mestu Blace

20.11.2015. | Tanjug

U mestu Blace, na gradilištu kompleksa otvorenih bazena, poginuo je B.M. (49) iz Leskovca, zaposlen u „Metalplast Pavlović“ iz Đurevca, kada je pao sa 3,5 metra na betonski pod mašinske sale, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Radnik je poginuo u utorak, 17. novembra, a nadzorom je, kako se navodi, utvrđeno da B.M, raspoređen na poslove pomoćnog radnika u građevinarstvu, stradao kada je radeći na zakivanju dasaka, pao na betonski pod i zadobio povrede zbog kojih je preminuo.

U saopštenju se navodi da je nadzorom ustanovljeno da poslodavac nije izvestio Inspektorat za rad o početku rada na izgradnji kompleksa otvorenih bazena u Blacu.

Dodaje se da pre početka rada na radnom mestu sa povećanim rizikom, poslodavac nije smrtno stradalom B.M. obezbedio lekarski pregled i nije ga osposobio za bezbedan i zdrav rad. Inspektor rada će, kako se navodi, nastaviti nadzor radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su dovele do smrtne povrede i preduzeti zakonom propisane mere.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...
Milan 07.05.2020.
Kome ili gde se javiti za obuku i materijal...
Shumar 25.04.2020.
''Ponosan sam na Službu glavnog urbaniste k...