Poginuo radnik na gradilištu kompleksa bazena u mestu Blace

20.11.2015. | Tanjug

U mestu Blace, na gradilištu kompleksa otvorenih bazena, poginuo je B.M. (49) iz Leskovca, zaposlen u „Metalplast Pavlović“ iz Đurevca, kada je pao sa 3,5 metra na betonski pod mašinske sale, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Radnik je poginuo u utorak, 17. novembra, a nadzorom je, kako se navodi, utvrđeno da B.M, raspoređen na poslove pomoćnog radnika u građevinarstvu, stradao kada je radeći na zakivanju dasaka, pao na betonski pod i zadobio povrede zbog kojih je preminuo.

U saopštenju se navodi da je nadzorom ustanovljeno da poslodavac nije izvestio Inspektorat za rad o početku rada na izgradnji kompleksa otvorenih bazena u Blacu.

Dodaje se da pre početka rada na radnom mestu sa povećanim rizikom, poslodavac nije smrtno stradalom B.M. obezbedio lekarski pregled i nije ga osposobio za bezbedan i zdrav rad. Inspektor rada će, kako se navodi, nastaviti nadzor radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su dovele do smrtne povrede i preduzeti zakonom propisane mere.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...