Poginuo radnik na gradilištu kompleksa bazena u mestu Blace

20.11.2015. | Tanjug

U mestu Blace, na gradilištu kompleksa otvorenih bazena, poginuo je B.M. (49) iz Leskovca, zaposlen u „Metalplast Pavlović“ iz Đurevca, kada je pao sa 3,5 metra na betonski pod mašinske sale, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Radnik je poginuo u utorak, 17. novembra, a nadzorom je, kako se navodi, utvrđeno da B.M, raspoređen na poslove pomoćnog radnika u građevinarstvu, stradao kada je radeći na zakivanju dasaka, pao na betonski pod i zadobio povrede zbog kojih je preminuo.

U saopštenju se navodi da je nadzorom ustanovljeno da poslodavac nije izvestio Inspektorat za rad o početku rada na izgradnji kompleksa otvorenih bazena u Blacu.

Dodaje se da pre početka rada na radnom mestu sa povećanim rizikom, poslodavac nije smrtno stradalom B.M. obezbedio lekarski pregled i nije ga osposobio za bezbedan i zdrav rad. Inspektor rada će, kako se navodi, nastaviti nadzor radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su dovele do smrtne povrede i preduzeti zakonom propisane mere.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...