INFONET-468X60-BANNER

Kalanovićeva otvorila fabriku betonskih pragova u Svrljigu

05.11.2009. | Biznis

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović pustila je u rad novi pogon za proizvodnju betonskih železničkih pragova u fabrici "Min-Div" u Svrljigu, kapaciteta više od 500.000 pragova godišnje.

Kalanovićeva je tom prilikom rekla da se ne otvaraju svaki dan fabrike u Srbiji i u mnogo većim gradovima i da zato otvaranje fabrike u Svrljigu, koji spada u red nerazvijenih opština, predstavlja pravi podvig. Ona je navela da je bilo potrebno mnogo hrabrosti i preduslova da takva fabrika bude otvorena i da je bilo potrebno određeno istinsko partnerstvo između onih koji su privatizovali firmu i žele ovde da ostanu, investiraju, zapošljavaju, proizvode, izvoze i povećaju budžet Srbije.

- Srbija je spremna da uradi sve da bi podržala privatno preduzetništvo i omogućila ne samo nesmetani razvoj nego i sve one stimulanse koje jedna država pruža privredi, ali i lokalnoj samoupravi, koja je spremna da na sve moguće načine pomogne svoje privrednike za opšte dobro građana, ali i opštine u celini - kazala je Kalanovićeva.

Ministarka je ocenila da je privatizacija fabrike vijaka i delova za šinska vozila "Min-Div" uspešno završena samim tim što je pogon nastavio da radi, da izvozi i što su zaposleni novi ljudi.

Država je u nastavku tog procesa pružila niz podsticaja da ova fabrika preraste u lidera u Srbiji, koji će omogućiti da se zaokruži sve ono što je neophodno za rekonstrukciju srpske železnice.

Vlasnik fabrike Tomislav Debeljak rekao je da je otvaranje fabrike rezultat rada ljudi u Svrljigu i zakona koji su doneti u Srbiji. On je najavio da će naredna investicija te fabrike iznositi 20 miliona evra i da će omogućiti zapošljavanje 30 radnika, napominjući da fabrika neće praviti betonske pragove samo za potrebe Srbije već i za izvoz.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;