INFONET-468X60-BANNER

Crna Gora: Na gadnji auto-puta angažovano je 20 domaćih firmi

09.11.2015. | Tanjug

Saglasnost Ministarstva saobraćaja za angažovanje na auto-putu do sada su dobili „Geo Max“, „Inter projekt“ i „Entasis“, „Institut sigurnost“, „Geoprojekt“, „Hidrocop“, „Gratom“, „Beton Montenegro“, „Bemax“, „Montenegropetrol“, „Cijevna komerc“, „Čelebić“, „Toškovići“, „Indel inženjering“, „Civil enginer“ i „Medix“ iz Podgorice, „Ramel“, „Exploring“ i „Ening“ iz Nikšića, „Jawel“ iz Danilovgrada i „Geotehna“ iz Bijeloga Polja.

Iz Ministarstva kažu da je podizvođačima do sada dodeljeno oko 15 odsto ukupne ugovorene vrednosti radova, prenela je RTCG.

- U toku je pregovaranje i zaključivanje novih ugovora – najavili su iz tog vladinog resora.

„Kineska korporacija za izgradnju puteva i mostova“ (CRBC) je pored podizvođača, angažovala i druga domaća preduzeća.

- Zakonom o auto-putu definisana je primena principa segmentacije na nivou idejnih i glavnih projekata za pojedine deonice, delove i objekte koji predstavljaju jednu građevinsku i funkcionalnu celinu i principa faznosti u izradi idejnih i glavnih projekata. Na izvođaču radova je da definiše broj glavnih projekata koje će raditi – naveli su iz Ministarstva.

Podseća se da su radovi počeli 11. maja ove godine.

- Od tada počinje da teče ugovorom definisani rok od 48 meseci za realizaciju projekta. Kod dela javnosti postoji nerazumevanje jer se pod radovima podrazumeva izrada glavnog projekta, izvodenje pripremnih radova i na kraju glavnih radova na samoj deonici auto-puta – precizirali su iz Ministarstva.

Izvođač radova trenutno, kako se dodaje, priprema glavni projekat i izvodi pripremne radova. A dinamiku radova sam određuje u skladu sa svojim programom radova.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;