INFONET-468X60-BANNER

Prijepolje: Popravljen najduži most preko Bistrice

05.11.2015. | D. Gagričić | ZlatarInfo

Završeni radovi u „krivini smrti“ na deonici magistrale od Nove Varoši do Bistrice. Još tri mosta čekaju sanaciju, a ograde su, kažu u „Putevima Srbije“ – privremene?!

Užički „Putevi“ završili su sanaciju mosta preko reke Bistrice ispod Krdžavske vodenice i mini HE „Crkvina“, na 298. kilometru magistralnog puta Beograd-južni Jadran.

Na mostu dugom 54 metra (najduži od devet mostova preko reke Bistrice na deonici od Nove Varoši do raskrsnice u Bistrici), putari su popravili nosače konstrukcije i oštećenja na četiti stuba, a zamenili su kolovozni sloj. Proširen je i deo kolovoza iz pravca Nove Varoši, kao i pešačke staze, a most je dobio, kako putari kažu, odbojne ograde višeg stepena zaštite.

Most se nalazi u poznatoj „krivini smrti“, koja je u više saobraćajnih nesreća odnela desetak života.Posebno vrebaju opasnosti na nizbrdici ispred mosta u danima vlažnog kolovoza, pa je brzina ograničena na 40 kilometara.

Odavno su spremni projekti za ozbiljnije radove na još tri mosta na ovoj reci. Na njima su so, rđa, vremenske neprilike i drumske krstarice – uzeli danak. Prošle godine postavljene ograde od betonskih elemenata pešacima su otele – pešačku stazu?! U prijepoljskom pogonu užičkih „Puteva“ pojašnjavaju da je sve urađeno po nalogu „Puteva Srbije“ i da su ovo privremene ograde, do sanacije.

Vozači i putnici negoduju, pitajući da li će se popravke izvoditi jedino posle saobraćajnih nesreća ili će se čekanje oteći u nedogled, kao i rekonstrukcija prve deonice regionalnog puta preko Zlatara, od Branoševca do Milanovca?!

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;