INFONET-468X60-BANNER

Za deponiju u Vinči ponude 11 kompanija

16.10.2015. | Tanjug

Ponude za javno-privatno partnerstvo za deponiju u Vinči otvorene su u četvrtak (15. oktobar 2015.) u Starom dvoru, a prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, prijavljeno je ukupno 11 ponuđača, saopšteno je iz Gradske uprave.

Uz jednu iz Srbije, otvorene su ponude 10 kompanija iz inostranstva – tri iz Francuske, po dve iz Italije i Grčke i po jedna iz Španije, Rusije i Nemačke, a gradonačelnik je istakao da je veoma zadovoljan odzivom investitora, koji potvrđuje da se radi o trenutno najvećem projektu te vrste u Evropi.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mali je objasnio da će tenderska komisija oceniti pristigle ponude u roku od 25 dana, posle čega će uslediti druga faza postupka za kvalifikovane ponuđače, za koju će poziv biti raspisan u narednim mesecima, kaže se u saopštenju.

- Grad Beograd je izuzetno posvećen rešavanju višedecenijskog problema deponije u Vinči, kao i privlačenju investicija u infrastrukturu kroz javno-privatno partnerstvo. U saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom, koja je naš savetnik na ovom projektu, pripremili smo jako temeljan i transparentan tender u skladu sa najvišim međunarodnim standardima – rekao je Mali.

Gradonačelnik je istakao, navodi se u saopštenju, da u zavisnosti od broja kvalifikovanih ponuđača očekuje da će ugovor biti potpisan tokom druge polovine sledeće godine.

- Ovo je veliki uspeh za naš grad jer je potvrda da se vraća poverenje investitora u Beograd i Srbiju i da smo na pravom putu. To nam daje podstreka da nastavimo i sa drugim investicijama – rekao je Mali.

Kako je navedeno, otvorene su ponude kompanija Feom Ciro Frisoli & C.Sas (Italija), WTE Wassertechnik/Jeschen (Nemačka), Suez Environnement (Francuska), Valoriza/Ternaenergy (Grčka), Urbaser (Španija), Helector (Grčka), Innovative Design Bureau Ecological Technologies (Ruska Federacija), Veolia (Francuska), C.I.S.A. (Italija), Beootpad (Srbija), Vinci Environnment (Francuska).

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;