INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Potpisan ugovor o izgradnji mosta Ljubovija-Bratunac

30.09.2015. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je ugovor o izgradnji mosta Ljubovija-Bratunac sa konzorcijumom domaćih kompanija koji će biti izvođači radova.

- Izgradnja mosta finansira se iz državnog budžeta, a ugovorena vrednost radova je 499,1 miliona dinara, sa PDV-om – navedeno je u saopštenju resornog ministarstva.

Odluka o izboru ponuđača, kako piše, doneta je na osnovu sprovedene javne nabavke i odluke komisije koja je ocenjivala ponude.

U ime konzorcijuma četiri domaće firme koje predvodi preduzeće „MBA Ratko Mitrović-Niskogradnja“, ugovor je potpisao direktor ove kompanije Ilija Đorđević.

- Izgradnja mosta i zajedničkog graničnog prelaza omogućiće još brži protok ljudi i robe i stvoriti bolji privredni ambijent za investicije u pograničnom području s obe strane Drine. Posebno je značajno što će most graditi domaće kompanije, jer želimo da se naša građevinska preduzeća udružuju i da više učestvuju u projektima kao glavni izvođači – izjavila je Mihajlović povodom potpisivanja ugovora u Vladi Srbije.

Ukupna vrednost radova na izgradnji mosta je oko 12 miliona evra, od čega je učešće Srbije oko 4,5 miliona evra, a ostatak finansiraju BiH i Republika Srpska. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture već je obezbedilo sredstva za ovaj projekat u budžetu za 2015. i 2016. godinu.

Dogovor Srbije, BiH i RS je da Srbija finansira izradu kompletne planske i tehničke dokumentacije i izgradnju mosta sa pristupnom saobraćajnicom. BiH će finansirati izgradnju objekata na graničnom prelazu, a Republika Srpska pristupne saobraćajnice na teritoriji BiH.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;