INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vesić: Do kraja godine spremni za početak rekonstrukcije kule (video)

22.09.2015. | Tanjug

Centralna kula na Starom sajmištu biće do kraja godine slobodna i spremna za početak rekonstrukcije, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić, dodajući da postoje svi uslovi da se počne sa uređenjem Starog sajmišta.

- Do kraja godine ćemo biti apsolutno spremni da počnemo rekonstrukciju centralne kule. To zavisi od tendera i svega, ali najvažniji problem ćemo rešiti a to su imovinsko pravni problemi – rekao je Vesić novinarima nakon sastanka Komisije za utvrđivanje programske koncepcije i davanja predloga modela za upravljanja Memorijalnim kompleksom na „Starom beogradskom sajmištu“ kome je prisustvovao i specijalni izaslanik američkog Stejt dipartmenta za pitanje holokausta Nikolas Din.

Navodeći da se istovremeno intezivno radi na parcijalizaciji, rešavanju zemljišta, gradski menadžer je dodao da je rešenje i tog problema blizu.

- Nemački paviljon, koji se do sada nije pominjao, u vlasništvu je grada tako da zaista imamo sve uslove da počnemo sa uređenjem Starog sajmišta. To je proces koji će trajati godinama i nije moguće rešiti ga za šest meseci ili godinu dana, ali kada jednom počnemo uz pomoć svih prijatelja i ljudi koje smo okupili mi ćemo ga završiti pre ili kasnije – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Srbija će imati memorijal kakav treba da ima i zato je važno da se počne sa rekonstrukcijom.

- Uradili smo veliki napredak. Centralna kula će do kraja godine biti slobodna, a to znači da će svi umetnici koji su tamo imali ateljee dobiti druga mesta za rad i to u boljem stanju – rekao je Vesić.

On je naveo i da je dogovoreno da američka vlada preko ambasade bude prisutna i prati šta se dešava kako bi bila deo procesa.

Episkop slavonski Jovan Ćulibrk rekao je da je na sastanku gostu dat uvid u koncept Starog sajmišta, odnosno plan kako se zamišlja budući memorijalni centar, kao i u konkretne korake koji se čine po pitanju centralne kule koja napreduje velikom brzinom.

- Mislim da ćemo vrlo brzo videti radove na njoj jer se tu napravio konkretan prodor. Grad je dodelio nove ateljee umetnicima i ubrzo možemo da očekujemo da se počne sa uređivanjem tog prostora u kome će biti smeštena uprava budućeg Memorijalnog istraživačkog centra i sve drugo – rekao je vladika Jovan.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;