INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vesić: Do kraja godine spremni za početak rekonstrukcije kule (video)

22.09.2015. | Tanjug

Centralna kula na Starom sajmištu biće do kraja godine slobodna i spremna za početak rekonstrukcije, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić, dodajući da postoje svi uslovi da se počne sa uređenjem Starog sajmišta.

- Do kraja godine ćemo biti apsolutno spremni da počnemo rekonstrukciju centralne kule. To zavisi od tendera i svega, ali najvažniji problem ćemo rešiti a to su imovinsko pravni problemi – rekao je Vesić novinarima nakon sastanka Komisije za utvrđivanje programske koncepcije i davanja predloga modela za upravljanja Memorijalnim kompleksom na „Starom beogradskom sajmištu“ kome je prisustvovao i specijalni izaslanik američkog Stejt dipartmenta za pitanje holokausta Nikolas Din.

Navodeći da se istovremeno intezivno radi na parcijalizaciji, rešavanju zemljišta, gradski menadžer je dodao da je rešenje i tog problema blizu.

- Nemački paviljon, koji se do sada nije pominjao, u vlasništvu je grada tako da zaista imamo sve uslove da počnemo sa uređenjem Starog sajmišta. To je proces koji će trajati godinama i nije moguće rešiti ga za šest meseci ili godinu dana, ali kada jednom počnemo uz pomoć svih prijatelja i ljudi koje smo okupili mi ćemo ga završiti pre ili kasnije – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Srbija će imati memorijal kakav treba da ima i zato je važno da se počne sa rekonstrukcijom.

- Uradili smo veliki napredak. Centralna kula će do kraja godine biti slobodna, a to znači da će svi umetnici koji su tamo imali ateljee dobiti druga mesta za rad i to u boljem stanju – rekao je Vesić.

On je naveo i da je dogovoreno da američka vlada preko ambasade bude prisutna i prati šta se dešava kako bi bila deo procesa.

Episkop slavonski Jovan Ćulibrk rekao je da je na sastanku gostu dat uvid u koncept Starog sajmišta, odnosno plan kako se zamišlja budući memorijalni centar, kao i u konkretne korake koji se čine po pitanju centralne kule koja napreduje velikom brzinom.

- Mislim da ćemo vrlo brzo videti radove na njoj jer se tu napravio konkretan prodor. Grad je dodelio nove ateljee umetnicima i ubrzo možemo da očekujemo da se počne sa uređivanjem tog prostora u kome će biti smeštena uprava budućeg Memorijalnog istraživačkog centra i sve drugo – rekao je vladika Jovan.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;